Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Σύμβολο ενότητας ο εθνικός εορτασμός
Σύμβολο ενότητας ο εθνικός εορτασμός Εκτύπωση E-mail
26.03.09

Η διεθνής οικονομική κρίση τις επιπτώσεις της οποίας αντιμετωπίζει και η Ελλάδα, κυριάρχησε στις δηλώσεις της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας που ακολούθησαν την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα, για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας τόνισε το διαχρονικό χαρακτήρα του μηνύματος της απελευθέρωσης των Ελλήνων. «Οταν έχουμε ένα σκοπό και το επιθυμούμε, τα καταφέρνουμε», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπούλιας. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε επίσης την ελπίδα και την αισιοδοξία ότι η χώρα μας θα ξεπεράσει και την οικονομική κρίση όπως και άλλες κρίσεις στο παρελθόν. Τέλος εξέφρασε τη συμπαράστασή του στα κοινωνικά στρώματα που δοκιμάζονται περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής δήλωσε ότι η μέρα είναι εθνικής μνήμης και περισυλλογής, ιδιαίτερα στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα λόγω της πρωτόγνωρης σε βάθος και έκταση οικονομικής κρίσης. Στο μήνυμά του κάλεσε τους Ελληνες να δουλέψουν όλοι μαζί «για να παραδώσουμε μια Ελλάδα πιο ισχυρή στις μέλλουσες γενιές», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Δ. Σιούφας δήλωσε ότι η μέρα αποτελεί σύμβολο της πορείας του γένους με πίστη σε κοινές αρχές και αξίες καθώς και της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γ. Παπανδρέου, εκφράζοντας σεβασμό προς την εθνική επέτειο διαβεβαίωσε τον ελληνικό λαό ότι υπηρετώντας διαχρονικές αξίες και αρχές «μπορούμε να δημιουργήσουμε μια καλύτερη χώρα».

Ο αρχηγός του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι οι ακούραστες ένοπλες δυνάμεις ανυψώνουν το ηθικό των Ελλήνων.

Για πολιτική ανευθυνότητα κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας στην Αλεξανδρούπολη.



e-tipos.com

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3248&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote