Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Σενάρια» αποχώρησης
«Σενάρια» αποχώρησης Εκτύπωση E-mail
24.03.09

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας τη Δευτέρα σε ερώτηση σχετικά με όσα φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός για αποχώρησή του από την προεδρία της ΝΔ, σε περίπτωση ήττας στις εκλογές

-σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News- έκανε λόγο για «ευφάνταστα σενάρια».

«Ο πρωθυπουργός είναι σε συνεχή δράση. Είναι, φυσικά, παρών με όλες του τις δυνάμεις, με όλο του το σφρίγος, ειδικά στη σημερινή, πολύ δύσκολη διεθνή συγκυρία» τόνισε ο κ. Αντώναρος.

Και προσέθεσε: «Κύριο μέλημα του κ. Καραμανλή και των μελών του υπουργικού συμβουλίου είναι να εφαρμοστούν αποτελεσματικές πολιτικές για τη διεθνή οικονομική κρίση και όλα τα άλλα δεν έχουν καμία απολύτως βάση».

«Ο πρωθυπουργός είναι πολύ νέος, για να σκέφτεται να συνταξιοδοτηθεί» επανέλαβε, δύο φορές, ο κ. Αντώναρος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα μπει σε συζήτηση εάν έγινε, ή όχι, και με ποιο πλαίσιο η συγκεκριμένη κουβέντα.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της δεοντολογίας και αν τηρήθηκε, δήλωσε πως «αυτό δεν είναι θέμα που αφορά τη λειτουργία του κυβερνητικού εκπροσώπου», ενώ, σε άλλο σημείο της ενημέρωσης, τόνισε πως «με τον Κώστα Καραμανλή θα πάει η ΝΔ, όταν έρθει η ώρα -όπως προβλέπει το Σύνταγμα- στις εκλογές και είμαι βέβαιος ότι θα τις κερδίσει».

«Αυτά κι αν είναι σενάρια» απάντησε δε, όσον αφορά στη φημολογία σχετικά με μεταπήδηση του κ. Καραμανλή στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Για τις εκλογές, που ζητά επίμονα το ΠΑΣΟΚ, είπε ότι «μπορούν διάφοροι να ετοιμάζονται για ό,τι θέλουν, γιατί προφανώς αυτό που τους απασχολεί, είναι ο άσβεστος πόθος τους για εξουσία».

Από την πλευρά της, η γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ, Φεβρωνία Πατριανάκου, σχολιάζοντας στο ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5 το δημοσίευμα της Real News για τον πρωθυπουργό, το χαρακτήρισε «εκτός πραγματικότητας», τονίζοντας ότι «είναι μακράν από οποιαδήποτε πολιτική εκτίμηση να θεωρούμε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, κάτω από αυτές τις διεθνείς συγκυρίες, θα δήλωνε ποτέ κουρασμένος».

«Όταν δίνεις μάχες, τις δίνεις για να τις κερδίσεις» είπε η κα. Πατριανάκου, αναφορικά με τις εκλογές, «και το τι θα κάνεις την επόμενη μέρα είναι μια ιστορία, την οποία δεν αφορά καμία υπόθεση εργασίας. Ο Καραμανλής είναι μαχητής πρώτης γραμμής, το έδειξε στο παρελθόν, το δείχνει τώρα και θα το δείξει και στο μέλλον».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος, είπε ότι η κυβέρνηση είναι «ανεύθυνη, δηλώνει κουρασμένη και είναι τελικά επικίνδυνη». Σύμφωνα δε, με πληροφορίες, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όποιος κουράζεται, να πηγαίνει σπίτι του». Διαβάστε περισσότερα

«Εκείνο που μας αφορά όλους, ως πολίτες, είναι η δήλωση του πρωθυπουργού περί "κούρασης"» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

«Εκείνο που μας ενδιαφέρει λιγότερο είναι τι θα κάνει ο πρωθυπουργός μετά τις επόμενες εκλογές, αν και διαπιστώνουμε ότι δεν υπάρχει διάψευση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο» προσέθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, τονίζοντας: «Δεν νοείται, ο πρωθυπουργός μιας χώρας να δηλώνει κουρασμένος, δεν έχει την πολυτέλεια η χώρα να έχει έναν πρωθυπουργό, ο οποίος να δηλώνει κούραση. Τα προβλήματα είναι πάρα πολύ μεγάλα».

«Αυτή η ομολογία εξηγεί την απραξία της κυβέρνησης, (ενώ) γι' αυτό το ζήτημα δεν υπάρχει διάψευση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι πράγματι ελέχθη (από τον πρωθυπουργό) και αυτό μας κάνει να ανησυχούμε ακόμη περισσότερο» σημείωσε ακόμη ο κ. Παπακωνσταντίνου.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Ευ. Αντώναρος τόνισε: «Το βιολί βιολάκι της η ηγετική ομάδα του κ. Παπανδρέου.Εκλογολογεί χωρίς τέλος και αποδεικνύει έτσι - ξανά και ξανά - ότι το μόνο που την απασχολεί είναι τα προσωπικά άγχη του αρχηγού της και η βουλιμία της για την εξουσία. Η χώρα χρειάζεται χειροπιαστές λύσεις σαν και αυτές που εφαρμόζει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Και όχι τα ανεφάρμοστα ευχολόγια που προσπαθούν να πλασάρουν οι νεόκοποι φωστήρες του κ. Παπανδρέου».

«Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν κουράσει και εξουθενώσει το λαό με το ξεζούμισμα και την κοροϊδία. Είναι καιρός να τους γυρίσει ο λαός την πλάτη» σχολίασε για τα περί «κούρασης» του πρωθυπουργού το ΚΚΕ.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε ο πρωθυπουργός ότι έχει κουραστεί και θα αποχωρήσει από την ηγεσία του κόμματος σε περίπτωση ήττας της ΝΔ στις επόμενες εκλογές, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε: «Έχω την αίσθηση ότι στον κ. Καραμανλή αξίζει το τραγούδι: άμα θες να κάτσεις, κάτσε κι άμα θες να φύγεις, φύγε».


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3242&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote