Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συνάντηση Χ. Κλίντον με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο
Συνάντηση Χ. Κλίντον με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο Εκτύπωση E-mail
24.03.09

Συνάντηση διάρκειας 50 λεπτών με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, είχε η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ,

κατά τη διάρκεια της οποίας συζήτησαν τη συνεχιζόμενη απαγόρευση της λειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, το Κυπριακό και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
«Ήταν μία συνάντηση εγκάρδια, σε κλίμα ειλικρίνειας», τόνισε κατά την έξοδό του από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο οποίος σημείωσε: «Φεύγουμε με την ελπίδα ότι οι θέσεις μας θα ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν». Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών Μάθιου Μπράιζα και οι ομογενείς Τζων Κατσιματίδης, Άντι Μάνατος και Π. Καρλούτσος.

Πρόσφατα, στελέχη της ελληνοαμερικανικής κοινότητας έστειλαν επιστολή προς τον Πρόεδρο Ομπάμα και τον αντιπρόεδρο Μπάιντεν, με την οποία τους καλούσαν να μην υιοθετήσουν το δόγμα Μπους στο Κυπριακό, το οποίο -όπως τόνιζαν- είναι αντίθετο στις διακηρυγμένες θέσεις της νέας κυβέρνησης των ΗΠΑ.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3240&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote