Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Σημαντική ενίσχυση των αγορών ανά τον κόσμο
Σημαντική ενίσχυση των αγορών ανά τον κόσμο Εκτύπωση E-mail
24.03.09

Τα μέτρα για την εξυγίανση των τραπεζών στις ΗΠΑ «ανεβάζουν» την επενδυτική διάθεση. Με κέρδη 3,4% έκλεισε ο Nikkei και 6,84% ο Dow Jones

Τα αμερικανικά σχέδια για τη διάθεση έως και 1 τρισ. δολαρίων για την εξυγίανση των τραπεζών και την απαλλαγή τους από τα «τοξικά» ενεργητικά, παρείχαν ενίσχυση της επενδυτικής διάθεσης στις αγορές στην Ασία, με τις τιμές των μετοχών να φτάνουν σε υψηλά διμήνου. Επίσης, ανοδικές τάσεις κατέγραψαν σήμερα και οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, ενώ με θεαματική άνοδο έκλεισε το χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη.

Ο Dow Jones ανέβηκε κατά 6,84%, την καλύτερη φετινή του επίδοση, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη που ποσοστιαία μεταφράζονται στο 6,39%, σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του κλεισίματος των δύο κυριότερων δεικτών. Ο γενικός δείκτης Dow Jones κέρδισε κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίας 497,48 μονάδες κι έκλεισε στις 7.775,86 μονάδες, ενώ ο Nasdaq με κέρδη 98,50 μονάδες έκλεισε με θετικό πρόσημο στις 1.555, 77 μονάδες.

Η αγορά ενισχύεται επίσης και από την άνοδο-έκπληξη που κατέγραψαν τον Φεβρουάριο οι πωλήσεις των παλαιών κατοικιών στις ΗΠΑ, κατά 5,1%. Αριθμητικά, οι αγοροπωλησίες σημείωσαν ισχυρότερη ανάπτυξη από τις προσδοκίες των αναλυτών, φτάνοντας σε ετήσια βάση τις 4,72 εκ., σύμφωνα με στοιχεία του αρμόδιου κτηματομεσιτικού τομέα.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE100 έκλεισε με άνοδο 2,86%, ενώ στη Φρανκφούρτη, ο Dax κέρδισε 2,70%. Θετικό το πρόσημο και στο Παρίσι, όπου ο δείκτης CAC 40 σημείωσε κέρδη 2,81%.

Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei στο χρηματιστήριο του Τόκιο κατέγραψε ισχυρή άνοδο κατά 3,4%, έχοντας ενισχυθεί ιδιαίτερε από τις εταιρείες τεχνολογίας, ενώ σημαντική άνοδο είχαν και οι μετοχές των μεγάλων ιαπωνικών μετοχών.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε άλμα κατά 4,78%, ενώ στην Κίνα, ο σύνθετος δείκτης στο χρηματιστήριο της Σαγκάης είχε κέρδη 2,5%. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε κατά 2,44%. Ανοδικές ήταν όλες οι αγορές της Ασίας-Ειρηνικού, με εξαίρεση τη Ν. Ζηλανδία και το Πακιστάν, που σημείωσε ελαφρά υποχώρηση.

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ενισχύθηκαν στις πρώτες σημερινές συναλλαγές κατά περίπου 1%, αγγίζοντας τα 53 δολ./βαρέλι, καθώς η αγορά ενισχύθηκε από τις προσδοκίες για επίσπευση της ανάκαμψης της οικονομίας των ΗΠΑ μετά τα τελευταία μέτρα του υπουργείου Οικονομικών.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3239&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote