Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Με το βλέμμα στις Βρυξέλλες
Με το βλέμμα στις Βρυξέλλες Εκτύπωση E-mail
23.03.09

Κρίσιμο για την ελληνική οικονομία αναμένεται το διήμερο 24-25 Μαρτίου, καθώς Κομισιόν αναμένεται να καταλήξει, την Τρίτη, και να ανακοινώσει, την Τετάρτη, τις συστάσεις που θα πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα

για την επαναφορά του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ, όπως αναφέρει και το πρόγραμμα σταθερότητας.

Τις τελικές αποφάσεις για την επιτήρηση και τα χρονοδιαγράμματα θα την πάρει το άτυπο Συμβούλιο Υπουργών στην Πράγα στις 3 και 4 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο που θα εγκρίνει την Τρίτη η Κομισιόν, περιλαμβάνονται επτά συστάσεις, μεταξύ των οποίων αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, αλλά και το σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, πάγωμα των μισθών στο δημόσιο τομέα έως το 2011, αποτελεσματικότερο φορολογικό μηχανισμό και απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής από τις Βρυξέλλες, όχι μόνον άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα πρόσθετα μέτρα, αλλά για πρώτη φορά έδειξε πρόθυμος να συναινέσει σε μορφές ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων, σπάζοντας έτσι ένα ταμπού που υπήρχε στην κυβέρνηση τα τελευταία πέντε χρόνια. Διαβάστε περισσότερα

Παράλληλα σε δύο μήνες η κυβέρνηση θα πληροφορηθεί το «λογαριασμό» της Κομισιόν για το κόστος του συμπληρωματικού πακέτου των μέτρων, που πλέον θεωρείται αναπόφευκτο και θα πρέπει να δρομολογηθεί το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3237&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote