Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Επίσκεψη Σημίτη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Επίσκεψη Σημίτη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Εκτύπωση E-mail
22.03.09

«Διευρύνατε τα όρια και τους ορίζοντας της Ελλάδος και την καταστήσατε πολύτιμο και υπολογίσιμων μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Την εντάξατε στη Νομισματική Ένωση, προσφέρατε με μία λέξη πολλά και πολύτιμα», είπε νωρίτερα σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος υποδεχόμενος στον Πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κωνσταντίνο Σημίτη.

«Ο ελληνικός λαός σας ευγνωμονεί, το Πατριαρχείο μας σας τιμά και σας ευχαριστεί για ότι κάνατε γι΄ αυτό, κατά την πρωθυπουργική θητεία σας. Εκτιμούμεν όλη την σεμνότητα, με την οποία οικειοθελώς αποχωρήσατε από την ηγεσία του κινήματός σας, από την ενεργό πολιτική ζωή αν και είστε πάντοτε εντεταγμένος εις το κίνημα το οποίο προκρίνατε να υπηρετήσετε και είστε πάντοτε βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχη προς τον κ. Σημίτη, ο οποίος παρέστη σήμερα στο Φανάρι στη μεγάλη εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως.

Απαντώντας στην προσφώνηση του Πατριάρχη, ο πρώην πρωθυπουργός εξήρε την προσωπικότητα του Οικουμενικού Πατριάρχη και την προσφορά του. «Θέλω να εκφράσω τη χαρά μου επειδή βρίσκομαι εδώ», είπε και προσέθεσε ότι «προσπάθησα όλα τα χρόνια που ήμουν υπεύθυνος για την πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης να βελτιώσω τις σχέσεις με την γείτονα Τουρκία και μέσα από αυτό να βελτιώσω το περιβάλλον στο οποίο εργάζεσθε με τόση επιτυχία».

Ο κ. Σημίτης βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη προσκεκλημένος του Πανεπιστημίου «BILGI» για να μιλήσει για την «Διαφορετικότητα και Δημοκρατία στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Ο κ. Κωνσταντίνος Σημίτης έφθασε στο Φανάρι συνοδευόμενος από την σύζυγο του Δάφνη και τον πρέσβη της Ελλάδος στην Άγκυρα κ. Φώτη Ξυδα. Μετά την λειτουργία είχε μακρά συνομιλία με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο ιδιαίτερο Πατριαρχικό γραφείο πριν παρακαθίσει στο εορταστικό γεύμα που παρέθεσε ο Πατριάρχης προς τιμήν του.

Ο πρέσβης της Ελλάδος ο γενικός πρόξενος κ. Βασίλη Μπορνόβας και ο πρέσβης της Γαλλίας στη διεθνή συνδιάσκεψη για τους υδάτινους πόρους που συγκροτήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και ο Δήμαρχος Λαρίσης κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης εκπρόσωπος στη συνδιάσκεψη της Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων της Ελλάδος, παρακάθισαν επίσης το γεύμα στο μαζί με τους μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3236&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote