Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Απώλειες για την Wall Street, οριακή άνοδος στην Ευρώπη
Απώλειες για την Wall Street, οριακή άνοδος στην Ευρώπη Εκτύπωση E-mail
21.03.09

Έκδηλη η αμφιβολία των επενδυτών για την αποτελεσματικότητα των κρατικών μέτρων για την τόνωση της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι αμφιβολίες των επενδυτών για την αποτελεσματικότητα των προγραμμάτων αγοράς ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας, με στόχο τη διοχέτευση χρήματος στην αγορά και την αντιμετώπιση της ύφεσης, οδήγησαν σε μεικτή πορεία τους δείκτες στα μεγαλύτερα ασιατικά χρηματιστήρια. Παράλληλα, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξεκίνησαν τις σημερινές συναλλαγές τους με πτώση, αλλά αργότερα οι δείκτες άρχισαν δειλά-δειλά να παρουσιάζουν ανοδικές τάσεις.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με απώλειες 122,42 μονάδων ή 1,65% στις 7.278,38 μονάδες. Ο σύνθετος δείκτης Nasdaq των μετοχών υψηλής τεχνολογίας απώλεσε 26,21 μονάδες ή 1,77% και έκλεισε στις 1.457,27 μονάδες και ο δείκτης Standard & Poor's 500 διαμορφώθηκε στις 768,54 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 15,50 μονάδων ή 1,98%.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE100 κατέγραψε άνοδο κατά 0,68%, ενώ στη Φρανκφούρτη, ο Dax κέρδισε 0,63%. Θετική στροφή και στο Παρίσι, όπου ο δείκτης CAC 40 σημείωσε κέρδη 0,51%.

Οι συναλλαγές ήταν άτονες στις περισσότερες αγορές της Ασίας. Στην Ιαπωνία, κλειστό παρέμεινε κλειστό λόγω αργίας. Στη Ν. Κορέα, ο δείκτης Kospi ενισχύθηκε κατά 0,8%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημείωσε πτώση 1,6%, ενώ στην Κίνα, ο σύνθετος δείκτης στο χρηματιστήριο της Σαγκάης είχε άνοδο, για πέμπτη μέρα, κατά 0,5%.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3229&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote