Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Έκρηξη απέναντι από τη ΓΑΔΑ
Έκρηξη απέναντι από τη ΓΑΔΑ Εκτύπωση E-mail
19.03.09

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά από τις εννέα και μισή το βράδυ, στην αστυνομία, από την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε, απέναντι από τον Άρειο Πάγο

και σε μικρή απόσταση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στο κτίριο που στεγάζεται η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στην συμβολή της οδού Κόνιαρη με την Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και τα ευρήματα των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής που ερευνούν την περιοχή, η έκρηξη να οφείλεται σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο οι δράστες τοποθέτησαν ανενόχλητοι "κάτω από την μύτη" των αστυνομικών, στο πεζοδρόμιο έξω από την είσοδο του κτιρίου της ΚΕΔ.

Από την πρώτη στιγμή την περιοχή απέκλεισαν ισχυρές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί σε όλο το μήκος της Αλεξάνδρας και τους κάθετους δρόμους, για λόγους ασφαλείας, αφού αρχικά εκφράστηκε φόβος, η έκρηξη να προκάλεσε και διαρροή στο δίκτυο φυσικού αερίου, το οποίο διέψευσε η ΔΕΠΑ .

Μάλιστα, το γεγονός αυτό έκανε τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ να εξετάζουν και το ενδεχόμενο να πρόκειται για ατύχημα από τη διαρροή του αερίου.

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής, της Ασφάλειας και οι πυροτεχνουργοί, που έσπευσαν στο σημείο από την πρώτη στιγμή εντόπισαν στο πεζοδρόμιο μπροστά από την ΚΕΔ ένα κιβώτιο που εκτιμάται ότι περιείχε την αυτοσχέδια βόμβα, ενώ συλλέγουν κάθε στοιχείο που θα βοηθήσει το έργο των ερευνών.

Από την έκρηξη τινάχθηκε στον αέρα ένα Ι.Χ αυτοκίνητο, το οποίο εξετάζεται λεπτομερώς από αστυνομικούς με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων για το αν χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες, ενώ υλικές ζημιές υπέστη η πρόσοψη του κτιρίου και έσπασαν οι τζαμαρίες γειτονικής πολυκατοικίας.

Να σημειωθεί, ότι το κτίριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας και ο υπάλληλος σεκιούριτι που είχε βάρδια πριν αλλά και την ώρα της έκρηξης οδηγήθηκε και κατέθεσε στους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής στους οποίους, σύμφωνα με πληροφορίες είπε πως δεν αντελήφθη το παραμικρό.

Στο μικροσκόπιο των αξιωματικών της αστυνομίας θα μπει και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του κτιρίου της ΚΕΔ του Αρείου Πάγου, αλλά και της διαχείρισης της κυκλοφορίας που υπάρχουν τοποθετημένες στην λεωφόρο Αλεξάνδρας

Της έκρηξης πάντως, δεν είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.


ert
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3228&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote