Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στις 6 Απριλίου ο Ομπάμα στην Τουρκία
Στις 6 Απριλίου ο Ομπάμα στην Τουρκία Εκτύπωση E-mail
19.03.09

Επίσκεψη στην Τουρκία αναμένεται να πραγματοποιήσει στις 6 και 7 Απριλίου ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος θα παραστεί στο δεύτερο φόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών στην Κωνσταντινούπολη.

"Οι συνομιλίες μας στις 6 και 7 Απριλίου στην Τουρκία με τον Μπαράκ Ομπάμα έχουν ιδιαίτερη σημασία για την Τουρκία και τις ΗΠΑ", δήλωσε την Τετάρτη ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε εκπομπή του τηλεοπτικού ιδιωτικού δικτύου TGRT.

Ο τούρκος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος θα επισκεφθεί την Τουρκία ολοκληρώνοντας περιοδεία του στην Ευρώπη, θα έχει συναντήσεις με την τουρκική ηγεσία στις 6 Απριλίου στην Αγκυρα, πριν μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για να μετάσχει στο φόρουμ της Συμμαχίας των Πολιτισμών. 

Οι διμερείς σχέσεις, το Ιράκ, το Ιράν, η ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή στην οποία η Τουρκία έχει ρόλο μεσολαβητή, καθώς και ο Λίβανος και η Κύπρος είναι τα θέματα που θα συζητηθούν στην επίσκεψη αυτή, διευκρίνισε ο Ερντογάν.    

Η Συμμαχία των Πολιτισμών, μια πρωτοβουλία που έλαβε η Ισπανία το Σεπτέμβριο του 2004 και την οποία υιοθέτησε ο ΟΗΕ, έχει στόχο την ενίσχυση του διαπολιτισμικού διαλόγου, κυρίως ανάμεσα στον κόσμο της Δύσης και το μουσουλμανικό κόσμο. Το πρώτο φόρουμ της διεξήχθη το 2008 στη Μαδρίτη.  

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν δήλωσε σε συνέντευξή του στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Kanal 7, ότι η Τουρκία συγκαταλέγεται στις χώρες όπου ο πρόεδρος Ομπάμα μπορεί να εκφωνήσει βαρυσήμαντη ομιλία απευθυνόμενος στο μουσουλμανικό κόσμο. 

"Συζητήσαμε με τον Τζιμ Τζόουνς (επικεφαλής του εθνικού συμβουλίου ασφαλείας των ΗΠΑ), ο οποίος μου διευκρίνισε ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των πιθανών χωρών", διευκρίνισε.

Η επίσκεψη Ομπάμα στην Τουρκία είχε ανακοινωθεί στις αρχές Μαρτίου στην ʼγκυρα από την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον, μια επίσκεψη που αναμένεται να επικεντρωθεί στην ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ.

 ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3227&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote