Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ξανά στο εδώλιο οι αθωωθέντες για την απόδραση του Παλαιοκώστα
Ξανά στο εδώλιο οι αθωωθέντες για την απόδραση του Παλαιοκώστα Εκτύπωση E-mail
18.03.09

Νέα τροπή παίρνει η δίκη για την κινηματογραφική απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό.

Ένα μήνα μετά, οι δραπέτες παραμένουν ακόμη ασύλληπτοι, ενώ ο εισαγγελέας Πειραιά άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τους δύο εμπλεκόμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τον εξωτερικό φρουρό των φυλακών Κορυδαλλού, καθώς και τον πιλότο του ελικοπτέρου, κρίνοντας προφανώς ότι δεν έπρεπε να αθωωθούν.

 

Ανάμεσά τους και ο σωφρονιστικός υπάλληλος Μιχάλης Γανόπουλος, ο οποίος είχε έρθει την μέρα της απόδρασης αντιμέτωπος με τον Αλκέτ Ριζάι και το αυτοσχέδιο όπλο του και ο οποίος ξέσπασε μιλώντας αποκλειστικά στον ALPHA μετά την αθώωση του. Όλοι τους θα ξαναδικαστούν με τον αρχιφύλακα της Γ΄ Πτέρυγας Νίκο Καραγιώργη, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 3 ετών με αναστολή και ο οποίος επίσης είχε μιλήσει αποκλειστικά στον ALPHA. Την ίδια ώρα, έστω και κατόπιν εορτής, το υπουργείο Δικαιοσύνης εξήγγειλε μέτρα για να αποτραπούν νέες αποδράσεις.

 

Στο εξής οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα διώκονται σε βαθμό κακουργήματος και θα τιμωρούνται με αυστηρές ποινές για συμμετοχή σε απόδραση. Ακόμη, θα διώκονται ποινικά, εάν έχουν κινητό τηλέφωνο μέσα στις φυλακές, ενώ θα ελέγχεται το πόθεν έσχες τους. Το υπουργείο ελαχιστοποιεί τις μεταγωγές υποδίκων, καθώς θα δικάζονται στις πόλεις που κρατούνται, ενώ εξαγγέλθηκαν νέες φυλακές υψίστης ασφαλείας για την κράτηση των πιο σκληρών κακοποιών. Στην επιχείρηση αποσυμφόρησης των φυλακών η Πολιτεία δείχνει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο για τις κρατούμενες μητέρες, που μεγαλώνουν τα παιδιά τους μέσα στη φυλακή. Από το ευεργετικό μέτρο εξαιρούνται οι μητέρες, που έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, ενώ σύντομα η πόρτα της φυλακής θα ανοίξει για όσους φυλακίστηκαν, επειδή δεν μπορούσαν να εξαγοράσουν τις ποινές τους.

 

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3219&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote