Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Ψαλίδι» στα μπόνους των golden boys της AIG
«Ψαλίδι» στα μπόνους των golden boys της AIG Εκτύπωση E-mail
17.03.09

Αποφασισμένος να «χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο» ώστε να βάλει φρένο στα υπέρογκα μπόνους που λαμβάνουν τα εκτελεστικά στελέχη της AIG, είναι ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο αμερικανός πρόεδρος εμφανίζεται οργισμένος, καθώς δημοσιεύτηκε στον Τύπο η πληροφορία ότι θα δοθούν 165 εκατομμύρια δολάρια στα στελέχη του ασφαλιστικού οργανισμού, ο οποίος έφτασε στο χείλος της χρεοκοπίας, αλλά τελικά διασώθηκε, μετά την βοήθεια που του παρείχε το αμερικανικό Δημόσιο.

«Αναζητώντας το κέρδος, με απληστία, δημιουργήθηκαν τα κακά οικονομικά αποτελέσματα τέτοιων οικονομικών οργανισμών που διασώθηκαν από το κράτος», επισήμανε ο κ. Ομπάμα.

«Κατά το τελευταίο εξάμηνο», πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος, «η AIG ενισχύθηκε από το υπουργείο Οικονομικών με σπουδαία ποσά. Ζητώ τώρα από τον υπουργό Τίμοθι Γκάϊτνερ να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο στη διάθεσή του και να διασφαλίσει την καλή χρήση των φόρων του αμερικανού πολίτη».

Στη γραμμή Ομπάμα κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Γκιμπς, που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής κανόνων για το πακέτο των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων ώστε να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα θα επιστραφούν στους φορολογούμενους, μετά τη χρήση τους από τον ασφαλιστικό όμιλο.

Ο ασφαλιστικός οργανισμός AIG στη σκιά της χρηματο-πιστωτικής κρίσης στις ΗΠΑ παρέμεινε σε λειτουργία χάρη σε τέσσερα διαδοχικά «κύματα» σπουδαίων κρατικών επιδοτήσεων.
Τότε, εκ μέρους της κυβερνήσεως στην Ουάσινγκτον τονίστηκε ότι πάση θυσία έπρεπε ο ασφαλιστικός οργανισμός να μείνει σε λειτουργία, για να μη σημειωθούν «σωρηδόν επακόλουθες χρεοκοπίες».

Η AIG είχε τιτλοποιήσει σε δανειακά ομόλογα πολλές χιλιάδες «ακάλυπτων» στην πορεία ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων και μηνυόταν για αποζημίωση από χιλιάδες δικαιούχους-μεριδιούχους αυτών των ομολόγων.

e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3214&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote