Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Aερομαχία» με 35 νέα αεροσκάφη στην ΟΑ
«Aερομαχία» με 35 νέα αεροσκάφη στην ΟΑ Εκτύπωση E-mail
17.03.09

«Αερομαχία»... διαρκείας προοιωνίζεται η πώληση της Ολυμπιακής και η απόφαση του νέου ιδιοκτήτη της, της Marfin Investment Group

να δημιουργήσει μια νέα αεροπορική εταιρεία μεγάλου και υπολογίσιμου μεγέθους θέτοντάς την εκ νέου σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Ηδη ο Ομιλος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της Ολυμπιακής καθώς, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, και η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης περνά υπό τον έλεγχο της MIG έναντι 49,8 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς ο Ομιλος του Ανδρέα Βγενόπουλου και η Swissport, η οποία είχε καταθέσει προσφορά για το handling δεν προχώρησαν τελικώς σε μεταξύ τους εμπορική συμφωνία.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα από τα βασικά σημεία διαφωνίας των δύο πλευρών ήταν το τίμημα που θα έπρεπε να καταβάλει η νέα Ολυμπιακή στη Swissport, προκειμένου να της παρέχει τις υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης.

Επίσης δεν προέκυψε συμφωνία για το ύψος των επιπλέον επενδύσεων που απαιτούνται (π.χ. μηχανήματα κ.λπ.) προκειμένου η εταιρεία της επίγειας εξυπηρέτησης να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας εταιρείας.

Οι αλλαγές
Ετσι, το αργότερο ως την 1η Οκτωβρίου και οι τρεις εταιρείες του Ομίλου της Ολυμπιακής θα ελέγχονται από τη MIG, η οποία έχει ήδη έτοιμο μεγάλο τμήμα του επιχειρησιακού της σχεδίου, τα βασικά σημεία του οποίου είναι:

  • Η αγορά ή μακροχρόνια μίσθωση τουλάχιστον 35 αεροσκαφών σε πρώτη φάση ηλικίας όχι μεγαλύτερης των πέντε ετών.
  • Ο επανασχεδιασμός του δικτύου εσωτερικού με την ενίσχυση δρομολογίων σε αρκετούς προορισμούς.
  • Η επαρκής στελέχωση της νέας Ολυμπιακής με την πρόσληψη περίπου 3.000-4.000 ατόμων όλων των ειδικοτήτων από μηδενική βάση.

Αναλυτές της αγοράς εκτιμούν ότι η αναγέννηση της Ολυμπιακής θα επιφέρει κλυδωνισμούς στον... εθνικό της αντίπαλο, την Aegean Airlines, η οποία, όπως επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ετών, οφείλει σημαντικό μέρος της ανάπτυξής της και στην απαξίωση της Ολυμπιακής.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3211&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote