Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αθώοι δήλωσαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ
Αθώοι δήλωσαν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση ΜΕΒΓΑΛ Εκτύπωση E-mail
17.03.09

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν στις απολογίες τους οι τρεις εμπλεκόμενοι στην πολύκροτη υπόθεση εκβίασης της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ, με την προμήθεια-«μαμούθ» των 2,4 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρώην γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Παναγιώτης Αδαμόπουλος, ο εκτελωνιστής Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και ο έμπορος σιτηρών Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, κατηγορούνται για εκβίαση και δωροδοκία.

Μάλιστα ο κ. Αναγνωστόπουλος υποστήριξε, ότι χτύπησαν τον ίδιο για να εξοντώσουν τους Τσιτουρίδη και Ψωμιάδη, προκειμένου να υπονομεύσουν τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Και πρόσθεσε με νόημα: «Μετά φάνηκαν όλα. Όταν αποκαλύφθηκε το Βατοπαίδι. Ας όψεται ο Ρουσόπουλος...»

Ο κ. Αδαμόπουλος υποστήριξε πως από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι ζήτησε και έλαβε χρήματα και ότι η διαδικασία της υπαγωγής μιας εταιρίας στο καθεστώς επιείκειας, στο πλαίσιο έρευνας της Επιτροπής για καρτέλ, είναι τόσο αεροστεγής ώστε δεν χωρούν «λαδώματα».

Τέλος ο έμπορος σιτηρών κ. Κωνσταντινίδης υποστήριξε πως ποτέ δεν ζήτησε χρήματα από τον κ. Παπαδάκη αλλά ότι εκείνος του υποσχέθηκε το επίμαχο ποσό, ενώ επανέλαβε πως οι προανακριτικές του καταθέσεις - στις οποίες αναφέρεται στο πως θα μοιράζονταν τα χρήματα – «είναι προϊόν σωματικής και ψυχολογικής βίας» που υπέστη στην Ασφάλεια μετά την επ' αυτοφώρο σύλληψη του.

Την Πέμπτη αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3210&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote