Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι εφιάλτες Κώστα - Γιώργου
Οι εφιάλτες Κώστα - Γιώργου Εκτύπωση E-mail
16.03.09

Tα σοβαρά και πυκνά γεγονότα της τελευταίας περιόδου έχουν οδηγήσει τους δύο μεγάλους της πολιτικής σκηνής σε αναπροσαρμογές, ακόμα και αδιέξοδα στρατηγικών, σε άγχη και ανασφάλειες. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, κινούνται με ρυθμούς υπαγορευόμενους από μη ελεγχόμενες εξελίξεις.

Ο Κ. Καραμανλής κατατρύχεται απ' τους εφιάλτες:

— Της οικονομικής κρίσης, της οποίας τις διαστάσεις και τα αποτελέσματα δεν μπορεί κανείς αυτήν τη στιγμή να τα προβλέψει.

— Της τρομοκρατίας και της ανασφάλειας που δημιουργούν στους πολίτες οι τελευταίες επιθέσεις και τα ανεξέλεγκτα κύματα βίας.

— Του κινδύνου μιας νέας ελληνοτουρκικής κρίσης, σε συνάρτηση με τις αφόρητες πιέσεις από ΗΠΑ και Ευρώπη (πλην Γαλλίας και Γερμανίας) να προχωρήσουμε σε «συμβιβασμό» με τη γειτονική Τουρκία.

— Των... κυκλωτικών κινήσεων του Γ. Καρατζαφέρη, ο οποίος κάνοντας κοινοβουλευτικό «παιχνίδι» επιχειρεί να πλαγιοκοπήσει την έτσι κι αλλιώς χειμαζόμενη κυβέρνηση.

Αλλά τα πράγματα δεν είναι τόσο ειδυλλιακά, όσο φαίνονται, και για τον Γ. Παπανδρέου.

Παρά τη δημοσκοπική υπεροχή του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρός του έχει να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα:

— Της απήχησης που έχει στον λαό η στρατηγική της «συναίνεσης» που ακολουθεί ο Καραμανλής, ιδιαίτερα δε στον λεγόμενο «μεσαίο χώρο».

— Του άγχους ότι μια μη επιτυχημένη επίδοση στις ευρωεκλογές (π.χ. μικρή διαφορά απ' τη ΝΔ) θα του δημιουργήσει σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα.

— Του φόβου ότι η παράταση της οικονομικής κρίσης οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στον συντηρητισμό, με αποτέλεσμα να μην είναι δεδομένα τα αποτελέσματα των επόμενων εθνικών εκλογών, για τις οποίες γνωρίζει ότι είναι η τελευταία του ευκαιρία.

Τα παραπάνω άγχη τον οδήγησαν στο άνοιγμα προς τον Κ. Σημίτη, το οποίο πάντως απαίτησαν και οι «νταβατζήδες», με αμφιλεγόμενα ωστόσο αποτελέσματα...

paron

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3208&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote