Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Θα το παλέψω μέχρι τέλους, δεν κάνω εκλογές»
«Θα το παλέψω μέχρι τέλους, δεν κάνω εκλογές» Εκτύπωση E-mail
15.03.09

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν μία καλή εβδομάδα για τον πρωθυπουργό.Το «ποδαρικό» έγινε, το πρωί της Δευτέρας, από τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο τελευταίος ενημέρωσε τον κ. Κώστα Καραμανλή για τις θετικές εξελίξεις σχετικά με την πώληση της Ολυμπιακής στη MIG του κ. Ανδρέα Βγενόπουλου. Ο πρωθυπουργός ήταν εύχαρις και οι στενοί συνεργάτες του περιέγραφαν έναν Καραμανλή «αισιόδοξα πεισμωμένο».

«Δεν είναι μικρό πράγμα εν μέσω διεθνούς κρίσης να επιτυγχάνουμε αυτό που δεν πέτυχε καμία κυβέρνηση εδώ και 15 χρόνια», φέρεται ειπών σε συνεργάτες του.

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν, ωστόσο, για τον πρωθυπουργό και περίοδος στρατηγικών διαβουλεύσεων.

Με καταλύτη την πώληση της Ολυμπιακής και το βαρύ κλίμα του Eurogroup και του Ecofin που του μετέφερε ο υπουργός Οικονομίας, κ. Γιάννης Παπαθανασίου, ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με λίγους ανθρώπους που εμπιστεύεται -εντός και εκτός κυβερνήσεως- και να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις.

Οπως κατάλαβαν όσοι τον συνάντησαν τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Καραμανλής πιστεύει, λοιπόν, πως η στρατηγική της συνεννόησης, που με προσήλωση ακολούθησε τις τελευταίες εβδομάδες, απέδωσε σημαντικά οφέλη, χωρίς, ωστόσο, να διατηρεί αυταπάτες πως μπορεί από μόνη της να ανατρέψει το δυσμενές για την κυβέρνηση κλίμα στις δημοσκοπήσεις.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε σε συνομιλητές του πως εντυπωσιάστηκε από τη σοβαρή προσέγγιση της κυρίας Αλέκας Παπαρήγα και του κ. Αλέκου Αλαβάνου στις συναντήσεις που είχε μαζί τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Μπορεί να διαφωνεί κανείς από ιδεολογική σκοπιά, όμως έδειξαν πως κατανοούν το απρόβλεπτο των περιστάσεων», είπε χαρακτηριστικά σε συνομιλητή του ο κ. Καραμανλής.

Με τον Γιώργο περί εκλογών
Δεν είναι ίδια, απ’ ό,τι φαίνεται, η άποψή του για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ.Κ, μεταξύ των κ.κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου υπήρξε, όντως, «στιγμιαία» συνομιλία περί εκλογών και η απάντηση του πρωθυπουργού ήταν σαφής: «Γιώργο, δεν πρόκειται να κάνω εκλογές. Δεν θα σου κάνω το χατίρι».

Οι συνομιλητές του κ. Καραμανλή αυτή την εβδομάδα άκουσαν αρκετές φορές να διατυπώνει με εκφραστικότητα και κατηγορηματικό τρόπο τη φράση: «Τι να κάνουμε, τα πράγματα είναι δύσκολα. Αλλά θα το παλέψουμε, θα το παλέψω μέχρι τέλους».

Η έκφραση «θα το παλέψω μέχρι τέλους» αποτέλεσε, άλλωστε, σε μία εξ αυτών των συνομιλιών που είχε ο πρωθυπουργός την αφορμή για να ερωτηθεί σχετικά με τις προθέσεις του για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ο κ. Καραμανλής ήταν κατηγορηματικός. «Δεν υπάρχει καμία τέτοια πιθανότητα. Ο σχεδιασμός μου είναι να πάω σε εκλογές με τη λήξη της θητείας, το 2011. Εκτός απροόπτου, φυσικά, που αφορά το ότι έχω 151 βουλευτές. Παιχνίδια με την οικονομία δεν παίζω».

Στον απόηχο των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς και την… επίθεση φιλίας του προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη προς την κυβέρνηση υπό την επίφαση των εξαιρετικά κρίσιμων περιστάσεων λόγω οικονομικής κρίσης, ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε –κατά τις επαφές με συνεργάτες του – προβληματισμένος για τα σενάρια συνεργασίας που εκπορεύτηκαν από τον ΛΑΟΣ.

«Ο Καρατζαφέρης είναι απέναντι στη Ν.Δ. Δεν είμαστε συγγενή κόμματα. Είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμοι», είπε χαρακτηριστικά σε συνομιλητή του, κλιμακώνοντας τα περί «ιδεολογικών διαφορών» που επισήμανε με σαφήνεια την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΤ.Κ. έχει δώσει σαφείς εντολές σε όλα τα κυβερνητικά στελέχη να μη δημιουργούν εντυπώσεις περί ανοχής ή –ακόμα περισσότερο– ανταπόκρισης στο πιεστικό «φλερτ» του κ. Καρατζαφέρη.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3203&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote