Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Προσκλητήριο για συστράτευση
Προσκλητήριο για συστράτευση Εκτύπωση E-mail
13.03.09

«Όσοι, αυτή τη δύσκολη ώρα, που η κρίση χτυπά τα ελληνικά νοικοκυριά, τάζουν λαγούς με πετραχήλια, απλώς αποδεικνύουν ότι δεν έχουν μάθει τίποτα από τα λάθη τους.

Ότι δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι τέτοιες πολιτικές έχουν κοντά πόδια. Ότι δεν προσφέρουν λύσεις, αλλά υπονομεύουν το μέλλον».

Τα παραπάνω υπογράμμισε η Υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε ομιλία της σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης της ΝΔ στο ξενοδοχείο «Grand Hotel Palace».

Η ΥΠΕΞ, απηύθυνε κάλεσμα για συστράτευση, ώστε η ΝΔ ενωμένη σαν μια γροθιά να κερδίσει και να δώσει προοπτική και στόχο στη χώρα, τονίζοντας πως γύρω από τον Κώστα Καραμανλή βρίσκονται 151 αποφασισμένοι βουλευτές που τον στηρίζουν με νύχια και με δόντια.

Η κα Μπακογιάννη κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «ανέξοδο λαϊκισμό», είπε ότι είναι «αναξιόπιστο» και παρατήρησε: «Το ερώτημα προς το ΠΑΣΟΚ, το ερώτημα όχι της κυβέρνησης, αλλά όλων των πολιτών είναι ξεκάθαρο: συμφωνείτε - ναι ή όχι - με τους κεντρικούς άξονες του σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης; Εάν ναι, τότε γιατί το απορρίπτετε; Εάν όχι, τότε τι προτείνετε; Απάντηση, δεν υπάρχει. Δεν απαντούν τίποτα. Ζητούν μόνο εκλογές. Όχι επειδή πραγματικά τις θέλουν. Αλλά για να κρύψουν την ένδεια των προτάσεών τους. Για να καλύψουν την πραγματική τους αδυναμία: την αδυναμία να βρουν αποτελεσματικές λύσεις για τα προβλήματα. Την πλήρη αδυναμία τους να αναλάβουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Δεν καταλαβαίνουν, ή δεν τους νοιάζει, ότι με αυτόν τον τρόπο ζημιώνουν την χώρα, ότι πληγώνουν το δημόσιο βίο, ότι αποπροσανατολίζουν τους πολίτες από τις πραγματικές προτεραιότητες».

Σχετικά με την εκλογολογία η κα Μπακογιάννη επισήμανε:

«Η κυβέρνηση δεν σκέφτεται τις εκλογές. Δεν μας αφορούν, δεν μας αγχώνουν. Δεν είναι οι εκλογές αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος. Η Ελλάδα, οι Έλληνες, έχουν ανάγκη από υπεύθυνη και σταθερή πολιτική που θα τους οδηγήσει με ασφάλεια έξω από την κρίση. Αυτή είναι η πρώτη, η αμετάθετη προτεραιότητά μας. Σε αυτό προσανατολίζονται όλες μας οι προσπάθειες.

Για τη ΝΔ, η Υπουργός των Εξωτερικών είπε ότι είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί την πορεία της χώρας.

«Η μόνη δύναμη που - αυτή την ώρα της ευθύνης - επιλέγει τον δρόμο της υπευθυνότητας. Που απορρίπτει τον ανέξοδο λαϊκισμό. Που προτάσσει το συλλογικό συμφέρον έναντι του πρόσκαιρου κομματικού οφέλους».

Απευθυνόμενη στα στελέχη και μέλη της ΝΔ η Υπουργός επισήμανε: «Εμείς δεν ταλαντευόμαστε. Προχωράμε σταθερά, με αποφασιστικότητα και συνέπεια, στο δρόμο της ευθύνης. Με έναν σοβαρό, αξιόπιστο πρωθυπουργό, τον Κώστα Καραμανλή, με τους δικούς σας ωραίους αγώνες, με συμμάχους όλους τους Έλληνες που θέλουν να δουν την Ελλάδα να αλλάζει. Μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, να διορθώσουμε αδυναμίες και κακώς κείμενα, να αντλήσουμε νέα δυναμική, νέα αισιοδοξία, να βγούμε από την κρίση πιο δυνατοί. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μαζί θα τα καταφέρουμε».

Για την αντιμετώπιση της κρίσης είπε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει με συνέπεια ένα ολοκληρωμένο, και ευέλικτο σχέδιο.

Στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής η κα Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ ισχυροποιεί τη θέση της Ελλάδας στο διεθνές περιβάλλον.

Αναφέρθηκε στο βέτο της Ελλάδας για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι και σημείωσε:

«Το μήνυμα στους γείτονές μας ήταν και είναι σαφές: δεν μπορούν να συνεχίζουν την πρακτική του αλυτρωτισμού, δεν μπορούν να εξακολουθούν να παραχαράσσουν την ιστορία και να μην έχουν συνέπειες. Το ευρωπαϊκό και ευρωατλαντικό τους μέλλον προϋποθέτει λύση στο ζήτημα του ονόματος. Αυτό επιδιώκει και η Ελλάδα. Λύση με ονομασία σύνθετη, με γεωγραφικό προσδιορισμό, με ισχύ έναντι όλων. Καθαρό μήνυμα. Καθαρές κουβέντες».


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3199&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote