Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Διασυνοριακή σιδηροδρομική συμφωνία Ελλάδος-Βουλγαρίας
Διασυνοριακή σιδηροδρομική συμφωνία Ελλάδος-Βουλγαρίας Εκτύπωση E-mail
13.03.09

Διασυνοριακή συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας, στον τομέα των σιδηροδρομικών μεταφορών, υπέγραψαν στην Κομοτηνή, οι υπουργοί Μεταφορών των δύο χωρών

κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και Πέταρ Μουτατσιέφ. Με τη συμφωνία απλοποιούνται, αναβαθμίζονται και εκσυγχρονίζονται οι σιδηροδρομικές μεταφορές, μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας, ενώ η χώρα μας καθίσταται πλέον και τυπικά, το νοτιότερο σιδηροδρομικό άκρο της Ευρώπης.

Η συμφωνία καθορίζει απόλυτα το πλαίσιο το οποίο θα διέπει τις διασυνοριακές σιδηροδρομικές μεταφορές μεταξύ των δύο χωρών, ενώ παράλληλα, με την εφαρμογή της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, οι διαδικασίες όχι μόνο θα απλοποιηθούν, αλλά και θα παρέχουν απόλυτη ασφάλεια στις μετακινήσεις των επιβατών και των εμπορευμάτων.

Τα οφέλη από την υπογραφή της συμφωνίας αυτής είναι σημαντικά και για τις δύο χώρες, καθώς μειώνεται κατά πολύ ο χρόνος μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων, αφού η διενέργεια διοικητικών ελέγχων όλων των εμπορευματικών μεταφορών, πλέον θα γίνονται στον τόπο προορισμού τους, ελαχιστοποιώντας έτσι τις πιθανότητες φθοράς ή αλλοίωσης των ευπαθών προϊόντων.

Οι δύο υπουργοί χαρακτήρισαν εποικοδομητική και καρποφόρα τη συνεργασία που είχαν, η οποία -όπως τόνισαν- επιβεβαιώνει το άριστο κλίμα της σχέσης των δύο χωρών.

Σε ερώτηση για τις καταγγελίες των Ελλήνων οδηγών, ότι υποβάλλονται στο βουλγαρικό έδαφος σε εξονυχιστικούς ελέγχους και τους επιβάλλονται εξοντωτικά πρόστιμα, που φθάνουν και τα 1.500 ευρώ, οι δύο υπουργοί είπαν ότι συζήτησαν και το θέμα αυτό και συμφώνησαν να συνεργαστούν οι αρμόδιες υπηρεσίες των δύο χωρών, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκό ενιαίου χώρου, ώστε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Επίσης, πρόσθεσαν ότι στόχος και των δύο χωρών είναι να καταπολεμηθεί η παράνομη μεταφορά φορτίων, ώστε να ανταμειφθούν οι "νοικοκυραίοι" οδηγοί των δύο χωρών, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανίδης.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3197&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote