Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Με ένα φύλλο κόκας στο στόμα
Με ένα φύλλο κόκας στο στόμα Εκτύπωση E-mail
12.03.09

Μασώντας επιδεικτικά ένα φύλλο κόκας εμφανίστηκε σε συνεδρίαση του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά ο πρόεδρος της Βολιβίας, Έβο Μοράλες, υπογραμμίζοντας έτσι τη θέση του για το συγκεκριμένο φυτό.

Μιλώντας σε συνέδρους στην Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά, ο Έβο Μοράλες υπερασπίστηκε την παραδοσιακή πρακτική του μασήματος κόκας για λόγους υγείας.

«Δεν είναι ναρκωτικό, είναι ένα φάρμακο» δήλωσε, κρατώντας ψηλά ένα φύλλο κόκας, το οποίο λίγα λεπτά αργότερα έβαλε στο στόμα του.

Ο Έβο Μοράλες εξάλλου, υπογράμμισε τη διαφορά ανάμεσα στο φύλλο της κόκας και στην κοκαΐνη, η οποία μπορεί να παραχθεί από αυτό.

Παρά το γεγονός ότι η Βολιβία θα συνεχίσει να περιορίζει την καλλιέργεια της κόκας, ο πρόεδρος της χώρα δήλωσε ότι το παραδοσιακό αυτό φυτό «αντιπροσωπεύει την κουλτούρα των λαών της περιοχής των Άνδεων», οι οποίοι το χρησιμοποιούν εδώ και 3.000 χρόνια, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα υγείας που οφείλονται στη ζωή σε μεγάλο υψόμετρο, αλλά και το διαβήτη.

Βάσει της Ενιαίας Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά, το μάσημα φύλλων κόκας θα έπρεπε να έχει απαγορευτεί από το 1989.

Η Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά συνεδριάζει για να συζητήσει πολιτικές για την αντιμετώπιση του παγκόσμιου προβλήματος των ναρκωτικών κατά την ερχόμενη δεκαετία.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3190&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote