Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μακελειό με 16 νεκρούς σε σχολείο της Γερμανίας
Μακελειό με 16 νεκρούς σε σχολείο της Γερμανίας Εκτύπωση E-mail
12.03.09

Ένοπλος 17χρονος που φορούσε μια μαύρη στολή παραλλαγής, λίγο μετά τις 9.30 το πρωί πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 15 άτομα  σε σχολείο κοντά στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας. Ο ίδιος έπεσε νεκρός λίγο αργότερα.

Υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ενώ εκφράζονται φόβοι για περισσότερους νεκρούς. Ο δράστης πυροβολούσε αδιακρίτως γύρω του  και μετά τράπηκε σε φυγή.

Ο άγνωστος, έφερε μαύρη στρατιωτική περιβολή και αμέσως μετά την πράξη του εξαφανίστηκε. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Bild ο δράστης έπεσε νεκρός μετά από ανταλλαγή πυροβολισμών με αστυνομικούς, στο πάρκινγκ μεγάλου εμπορικού κέντρου, αφού αρχικά είχε διαφύγει προς το κέντρο της πόλης Βίνεντεν. Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν αποκλείεται και να αυτοκτόνησε.

Η πόλη Βίνεντεν βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Στουτγκάρδης.

Σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη τοπικής εφημερίδας, ο δράστης είναι πρώην μαθητής του σχολείου. Οκτώ από τους νεκρούς φέρονται να έχουν πυροβοληθεί εντός του σχολείου και δύο στον εξωτερικό χώρο, ενώ οι αρχές εκκένωσαν το κτίριο και απέκλεισαν την περιοχή.

Ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την πόλη, ενώ σωστικά συνεργεία και ομάδες της πυροσβεστικής έχουν κατακλύσει το εκκενωμένο σχολείο.

Η αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης
"Η γερμανική κυβέρνηση είναι βαθιά συγκλονισμένη και εξοργισμένη", δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ, Ούρλιχ Βίλχελμ  ενώ, λίγο αργότερα, η ίδια η Μέρκελ τόνισε: "είναι δύσκολο ακόμη και να το φανταστεί κανείς...Μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα μαθητές και δάσκαλοι σκοτώθηκαν- είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα. Είναι μέρα θρήνου για ολόκληρη τη Γερμανία".

Παλαιότερα περιστατικά

Ανάλογα περιστατικά έχουν συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Γερμανίας τα τελευταία χρόνια. Το 2006 ένας άνδρας με μάσκα που ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και κράδαινε όπλα άνοιξε πυρ σε σχολείο της πόλης Εμσντέτεν της δυτικής Γερμανίας προκαλώντας τον τραυματισμό 11 ανθρώπων και στο τέλος αυτοκτόνησε.

Τον Απρίλιο του 2002, λύκειο της ανατολικής πόλης Ερφουρτ αιματοκυλίστηκε από ένοπλο που αυτοκτόνησε αφού είχε πρώτα πυροβολήσει θανάσιμα 17 ανθρώπους.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3189&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote