Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απορρίπτουν την συνεργασία τους παρά τα σενάρια ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ.
Απορρίπτουν την συνεργασία τους παρά τα σενάρια ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. Εκτύπωση E-mail
10.03.09

Πολιτικές «φωτιές» άναψε το φλερτ ΝΔ-ΛΑ.Ο.Σ. μετά την «χείρα βοηθείας» του Γιώργου Καρατζαφέρη προς τον Πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση πάντως διέψευσε την Τρίτη τα σενάρια ενδεχόμενης εκλογικής συνεργασίας. Στο ΠΑΣΟΚ, το ενδιαφέρον στρέφεται στη συνάντηση την Πέμπτη του Κώστα Σημίτη με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εξαπέλυσε νέα «πυρά» για την εξωτερική πολιτική, κάνοντας λόγο για ανύπαρκτο ρόλο της χώρας στο διεθνές σκηνικό.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ερωτηθείς την Τρίτη σχετικά με τα σενάρια εκλογικής συνεργασίας με τον ΛΑ.Ο.Σ., απάντησε ότι «δεν τίθεται θέμα συνεργασίας» και πρόσθεσε ότι «η ΝΔ έχει αυτοδύναμη, συμπαγή πλειοψηφία, η οποία στηρίζει το κυβερνητικό έργο». Ένα βήμα πίσω έκανε και ο Γιώργος Καρατζαφέρης, διευκρινίζοντας ότι η συνεννόηση που πρότεινε, έχει να κάνει μόνο με την έξοδο από την κρίση. Σε συνέντευξή του στον ρ/σ Κανάλι 1 Πειραιά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. και ερωτηθείς για το ενδεχόμενο περαιτέρω συνεργασίας με τη ΝΔ, είπε ότι «δεν νομίζω ότι πρέπει να περιμένετε τίποτα περισσότερο στην κεντροδεξιά, απλώς ότι στα δύσκολα μπορεί και συνεννοείται». Αίσθηση όμως προκαλεί, ότι κυβερνητικά στελέχη δεν χρησιμοποιούν πλέον την έκφραση «άκρα» για το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη και σπεύδουν να χαρακτηρίσουν την συζήτηση για συνεργασία άκαιρη. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου, ο οποίος εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου είπε ότι «η ΝΔ έχει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία».

Την ίδια ώρα, ο Γιώργος Παπανδρέου επιχειρεί να κλείσει τα εσωκομματικά μέτωπα -όπως αυτό με τον Κώστα Σημίτη- και ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση με αιχμή της εξωτερική πολιτική, λέγοντας ότι «η Ελλάδα από ηγέτιδα χώρα στην περιοχή έχει γίνει προβληματική χώρα. Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση, ότι η Ελλάδα έχει ανύπαρκτο ρόλο διεθνώς. Η αίσθηση αυτή εντείνεται απ’ τις εξελίξεις στην οικονομία, την ανομία στο Κράτος». Εν τω μεταξύ, η πρόταση Πάγκαλου να τεθεί ο Κώστας Σημίτης επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ και η συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρώην Πρωθυπουργό την Πέμπτη, έφεραν χαμόγελα στο ΠΑΣΟΚ. 

Στον ΣΥΝ η ανάδειξη του Νίκου Χουντή ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου διχάζει παρά το ενωτικό μήνυμα Τσίπρα, ο οποίος είπε ότι «οι ευρωεκλογές αυτές να είναι εκλογές, που θα δώσουν μήνυμα ελπίδας, ότι αλλάζουν οι συσχετισμοί και ότι ο δικομματισμός, τα δυο κόμματα που κυβέρνησαν, τα 2 τελευταία χρόνια αποδυναμώνονται και μια νέα ελπίδα ξεπροβάλλει». Ο νέος επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησε όλα τα μέλη του ΣΥΝ, που όπως είπε «με τη μαζική τους συμμετοχή στη διαδικασία εκλογής των υποψηφίων Ευρωβουλευτών ενίσχυσαν το δημοκρατικό, αριστερό χαρακτήρα του κόμματος». Η μειοψηφούσα ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ κάνει λόγο για εκτόπιση του Δημήτρη Παπαδημούλη από την Ευρωβουλή.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3183&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote