Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ arrow "Πονοκέφαλος" οι αλλαγές καιρού
"Πονοκέφαλος" οι αλλαγές καιρού Εκτύπωση E-mail
10.03.09

Μετά το αλκοόλ, το άγχος και την πρόσληψη ορισμένων τροφών, άλλος ένας παράγοντας έρχεται να προστεθεί στον κατάλογο με τα αίτια των πονοκεφάλων.

Σύμφωνα με την έρευνα που έκαναν επιστήμονες από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ και του ιατρικού κέντρου "Μπεθ Ισραελ" στις ΗΠΑ, υπάρχει ξεκάθαρη συσχέτιση ανάμεσα στις αλλαγές του καιρού και την εμφάνιση πονοκεφάλων. Μάλιστα, όσο πιο απότομη είναι η αλλαγή του καιρού τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα εμφάνισης τους, γεγονός που όσοι υποφέρουν από χρόνιους πονοκεφάλους, υποψιάζονταν εδώ και καιρό.

 

Η έρευνα

Η μελέτη κάλυψε περίπου 7.000 περιστατικά ατόμων που προσήλθαν στο τμήμα επειγόντων ενός αμερικανικού νοσοκομείου, επί διάστημα αρκετών ετών και διαγνώστηκαν με πονοκέφαλο.

Οι ερευνητές σύγκριναν το επίπεδο θερμοκρασίας, βαρομετρικής πίεσης, υγρασίας και άλλων παραγόντων (μόλυνση αέρα κλπ) για ένα διάστημα μιας έως τριών ημερών πριν την εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο.

Τα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι όντως υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στις αλλαγές του καιρού και στην εμφάνιση του πονοκεφάλου.

Ο κίνδυνος για πονοκέφαλο αυξάνεται κατά 7,5% για κάθε άνοδο της θερμοκρασίας κατά πέντε βαθμούς Κελσίου.


ert
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3177&Itemid=27

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων