Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Συναντώνται την Πέμπτη
Συναντώνται την Πέμπτη Εκτύπωση E-mail
10.03.09

Με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη θα συναντηθεί την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Οι δύο άνδρες είχαν τη Δευτέρα τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου και συμφώνησαν να συναντηθούν την Πέμπτη, αμέσως μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την εξωτερική πολιτική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5, θεωρείται δεδομένο ότι στη συνάντηση των δύο ανδρών θα συζητηθεί, εκτός της οικονομίας, και η πρόταση του Θόδωρου Πάγκαλου για το θέμα της επιστροφής του πρώην πρωθυπουργού και της αξιοποίησής του, εν όψει των ευρωεκλογών.

Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών από τις 12 Ιουνίου του 2008, όταν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος τον πρώην πρωθυπουργό.

Της διαγραφής Σημίτη είχε προηγηθεί επιστολή του πρώην πρωθυπουργού, με την οποία εξέφραζε διαφωνία για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος επί της Συνθήκης της Λισαβόνας.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπακωνσταντίνου, αν και ρωτήθηκε σχετικά, δεν έκανε κανένα σχόλιο επί της πρότασης του Θόδωρου Πάγκαλου για συμμετοχή του πρώην πρωθυπουργού στο ευρωψηφοδέλτιο του Κινήματος.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου περιορίστηκε να πει ότι, αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση από πλευράς ΠΑΣΟΚ για το ευρωψηφοδέλτιο.

Η πρόταση Πάγκαλου για την τοποθέτηση Σημίτη ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ έγινε σε συνέντευξη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

«Ο Κώστας Σημίτης έχει όλα τα προσόντα και για να εκφράσει τα συμφέροντα της χώρας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για να παίξει έναν σημαντικότατο ρόλο στις σημερινές συνθήκες σε επίπεδο Ευρώπης» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος, σημειώνοντας ωστόσο πως «δεν συγκροτεί ο ίδιος τα ψηφοδέλτια του κόμματος, που έχει πρόεδρο και συλλογικές λειτουργίες».

Ο κ. Πάγκαλος επέμεινε πως το ευρωψηφοδέλτιο θα πρέπει να έχει πολιτικά χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την έντονη κριτική των κομμάτων της Αριστεράς που έχει κατά καιρούς δεχθεί, ο Θ. Πάγκαλος εξέφρασε τη χαρά του, «γιατί η Ελλάδα έχει Δημοκρατία» και προσέθεσε: «Απλώς οι οπαδοί του ΚΚΕ και του ΣΥΝ μου πετάνε πού και πού κανένα γκαζάκι. Τι να κάνουμε, αυτά έχει η Δημοκρατία».

Ο κ. Πάγκαλος χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τον υπουργό Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου λέγοντας πως «είναι αυτό που πάντα ήταν. Ένας άνθρωπος που εκφράζει το παρασιτικό και μη αναπτυξιακό τμήμα της ελληνικής αγοράς». «Ποιος θα το ‘λεγε ότι θα’ ρχόταν η καταραμένη ώρα που ο ελληνικός λαός θα νοσταλγούσε τον Αλογοσκούφη», καταλήγει.

Θετική χαρακτήρισε την πιθανή συμμετοχή Σημίτη στο Ευρωκοινοβούλιο, μιλώντας στον City 99,5 η Άννα Διαμαντοπούλου. Η βουλευτής προσέθεσε ότι «δεν δικαιούμαστε να συζητάμε, χωρίς τη θέση και την άποψη του πρώην πρωθυπουργού».

Καλό θα ήταν να υλοποιηθεί η πρόταση Πάγκαλου, εάν το ήθελαν και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σημίτης, σχολίασε στο City 99,5 ο Ανδρέας Λοβέρδος. Ο κ. Λοβέρδος, νωρίτερα, παρουσίασε τις θέσεις του για τις αλλαγές στο κράτος και την Οικονομία. Παρόντες στην εκδήλωση, ο Κώστας Σημίτης και κορυφαία κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως η Λούκα Κατσέλη, ο Χρήστος Παπουτσής, ο Κώστας Λαλιώτης και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος.

«Μπορεί ο Θ. Πάγκαλος να παίρνει ασυλία από τον ουρανό για να λέει ό,τι θέλει, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να ενοχοποιεί με βρωμιές το ΚΚΕ ή και τους οπαδούς του. Έτσι, σεβόμενοι τον εαυτό μας, δεν θα του αντιγυρίσουμε ποιοι έβαλαν γκαζάκι στα γραφεία του Ριζοσπάστη, την ίδια μέρα», απαντά με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

Σχολιάζοντας τα όσα δήλωσε ο Θόδωρος Πάγκαλος για την κριτική που δέχεται από τα κόμματα της Αριστεράς, κατηγορώντας μάλιστα κάποιους οπαδούς τους ότι βρίσκονται πίσω από την επίθεση με γκαζάκια που έγινε πριν από λίγο καιρό στο γραφείο του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας είπε ότι περιμένει να δει τις θέσεις του επίσημου ΠΑΣΟΚ.

Επισήμανε ακόμη ότι οι επιθέσεις του κ. Πάγκαλου στην Αριστερά είναι συνεχείς και τις χαρακτήρισε «αγενείς».


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3176&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote