Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πολιτικές «αερομαχίες» για την πώληση της Ολυμπιακής στη MIG
Πολιτικές «αερομαχίες» για την πώληση της Ολυμπιακής στη MIG Εκτύπωση E-mail
10.03.09

Το «ναι» της Κομισιόν αναμένουν πλέον κυβέρνηση και MIG, ώστε να «κλειδώσει» η συμφωνία πώλησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Αμέσως μετά αναμένεται να ανοίξει το άλλο μεγάλο κεφάλαιο, που αφορά στο μέλλον των εργαζομένων, οι οποίοι αγωνιούν. Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πάντως, ότι θα ισχύσει το νομοσχέδιο που είχε ψηφιστεί για την κάλυψη του προσωπικού, ενώ στάση αναμονής κρατούν οι συνδικαλιστές.

Το πρωί της Δευτέρας ο εντεταλμένος υπουργός για την πώληση της Ολυμπιακής Αεροπορίας ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Καραμανλής είπε ότι «μέχρι τώρα η υπόθεση της Ολυμπιακής έχει πάει πάρα πολύ καλά και χαίρομαι που υπάρχει ευρύτερη κοινωνική αποδοχή σε αυτό το εγχείρημα». Ο Κωστής Χατζηδάκης αμέσως μετά τη συνάντηση τόνισε ότι «θα έχουμε μια καινούρια Ολυμπιακή, στην οποία οι Έλληνες φορολογούμενοι δεν θα πληρώνουμε 350 εκατομμύρια ευρώ τον κάθε χρόνο, αλλά αντίθετα θα εισπράττουμε 150 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από "σπατόσημο", Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών και εισφορές στο ΙΚΑ».

Το ΠΑΣΟΚ επανέλαβε δια του εκπροσώπου Τύπου Γιώργου Παπακωνσταντίνου την θέση του για πώληση της Ολυμπιακής σε ιδιώτες, με συμμετοχή όμως και του δημοσίου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το ΚΚΕ, επιτίθεται σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για την πώληση της Ολυμπιακής, αναφέροντας ότι «προκλητικά κάνει το μαύρο–άσπρο η κυβέρνηση, με τον ισχυρισμό ότι ιδιωτικοποιεί την Ολυμπιακή για το καλό του λαού! Το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κρύψει τη συναίνεσή του». Ο Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης σχολίασε ότι «η Ολυμπιακή παρεδόθη και μάλιστα έναντι πινακίου φακής».

Σε λιγότερο από 24 ώρες η Κομισιόν θα κληθεί να καταθέσει την τελική της γνωμοδότηση για την πώληση της Ολυμπιακής. Ο ίδιος ο Επίτροπος Μεταφορών έχει δηλώσει, ότι η πρώτη εντύπωση είναι θετική και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να μπλοκάρει τη διαδικασία. Αμέσως μετά το «πράσινο φως» της Κομισιόν, θα συνεδριάσει η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, η οποία και θα σφραγίσει οριστικά τη συμφωνία με τη MIG. Αν όλα πάνε καλά, την Πέμπτη ή την Παρασκευή είναι πολύ πιθανό να υπογραφούν και τα συμβόλαια με τον επενδυτικό όμιλο.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3175&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote