Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Άνοιγματα στο εξωτερικό
Άνοιγματα στο εξωτερικό Εκτύπωση E-mail
10.03.09

Με μια εκστρατεία μαμούθ, που θα περιλαμβάνει 27 επιχειρηματικές αποστολές σε 18 χώρες, το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.....

αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για ενίσχυση της κυπριακής οικονομίας εν μέσω διεθνούς οικονομικής κρίσης.
Σε συνέντευξη Τύπου, στην παρουσία του Υπουργού Εμπορίου και του Προέδρου του ΚΕΒΕ, αναφέρθηκε ότι προγραμματίζονται σεμινάρια προώθησης της Κύπρου σε Κοπεγχάγη (Δανία), Οσλο (Νορβηγία), Κάιρο και Αλεξάνδρεια (Αίγυπτος), Ζυρίχη (Ελβετία), Σαγκάη και Χογκ Κονγκ Κίνα), Μόσχα και Σότζι (Ρωσία), Ρουμανία, Φρανκφούρτη (Γερμανία), Καζακστάν, Αικατερίνημπουγκ (Ρωσία), Πράγα (Τσεχία), Λίβανο, Ιορδανία, Παρίσι και Μασσαλία (Γαλλία) και Ισραήλ. Ήδη πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια στα ΗΑΕ, το Μπαχρέιν, το Λονδίνο, τη Μόσχα, το Βελιγράδι και την Τεχεράνη. Παράλληλα, θα υπάρξει συμμετοχή σε εκθέσεις όπως την Academia Egypt 2009, στο Κάιρο, στην ''Medic Expo 2009'' στην Αθήνα και στην "International Business Gateway", στη Νέα Υόρκη.

 

"Φέτος το πρόγραμμά μας είναι ένα πρόγραμμα μαμούθ… θα δώσουμε όλες τις μάχες και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο", είπε ο Υπουργός Εμπορίου, Αντώνης Πασχαλίδης, προσθέτοντας πως λόγω της οικονομικής κρίσης ο ανταγωνισμός για προσέλκυση επενδύσεων αλλά και για τον τουρισμό είναι σκληρός. Υπέδειξε την ανάγκη εντατικοποίησης των σεμιναρίων, προκειμένου να προβληθούν τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως ενός κέντρο παροχής υπηρεσιών, το σταθερό και αξιόπιστο τραπεζικό σύστημα, τη γεωστρατηγική θέση του νησιού, το φορολογικό σύστημα και το ψηλό επίπεδο επαγγελματιών.

Από την πλευρά του, ο Μάνθος Μαυρομμάτης είπε ότι με δυναμικές πρωτοβουλίες θα συμβάλουμε στην ανατροπή που κλίματος για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις της οικονομικές κρίσης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι νέες αυτές πρωτοβουλίες θα συνεισφέρουν στην προώθηση της Κύπρου ως κέντρου παροχής υπηρεσιών και στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

 

Αιχμή του δόρατος της εκστρατείας αυτής είναι οι χώρες της Μέσης Ανατολής και ιδιαίτερα το Ιράν, καθώς και οι χώρες της Ευρασίας (Ουκρανία, Λευκορωσία, Μολδαβία και Καζακστάν) με την ενίσχυση της συνεργασίας με τη Ρωσία να βρίσκεται στο επίκεντρο. Ειδικότερα για το Ιράν, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι σε δέκα περίπου ημέρες αναμένονται να κατέλθουν στην Κύπρο ναυλωμένες πτήσεις που θα μεταφέρουν περίπου 1.000 Ιρανούς τουρίστες. Η κάθοδος αυτή, όπως είπε, συνδέεται με το γεγονός ότι η πρωτοχρονιά στο Ιράν εορτάζεται στις 21 Μαρτίου. Εξήγησε ότι το ενδιαφέρον από ιρανικής πλευράς εντοπίζεται στον τουρισμό, στην αγορά εξοχικών κατοικιών, στις επενδύσεις σε γη, στη δημιουργία βιομηχανιών ακόμη και με κοινοπραξίες και με Κύπριους επιχειρηματίες. Απαντώντας σε ερώτηση, ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι η Κύπρος είναι διατεθειμένη, νοουμένου ότι αγοράζονται ακίνητα από Ιρανούς, να δει θετικά την παροχή διευκολύνσεως παραμονής στην Κύπρο, με δύο προϋποθέσεις: το ακίνητο να υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό και όλα τα εισοδήματα του συγκεκριμένου προσώπου να προέρχονται από το εξωτερικό.

 



politis

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3174&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 10.03.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote