Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Εις το όνομα της Μελίνας...
Εις το όνομα της Μελίνας... Εκτύπωση E-mail
09.03.09

Πέρασαν 15 χρόνια από τον θάνατο της γυναίκας που ξεκίνησε την εκστρατεία για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Προχθές, 6 Μαρτίου, συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί (ανάμεσά τους ο Γ. Παπανδρέου που άφησε ένα λευκό τριαντάφυλλο στον τάφο της , ο Κ. Λαλιώτης κ.ά.) βρέθηκαν στο Α' Νεκροταφείο για την επιμνημόσυνη δέηση. Λίγο αργότερα ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Επιτροπής για την Επιστροφή των Μαρμάρων, David Hill, και με το μέλος της Βρετανικής Επιτροπής για την Επανένωση των Γλυπτών, Eleni Cubbit. Ηταν απολύτως αναμενόμενο η συζήτηση να αρχίσει και να κλείσει με αναφορές στη Μελίνα. «Μας ενέπνευσε όλους», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ψηλά στην ατζέντα των πρωτοβουλιών το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών. Οχι μόνο για συμβολικούς λόγους...

Οι ρόδες ενός λεωφορείου τσάκισαν την... επανίδρυση
«Πρόεδρε, μας πάτησε το λεωφορείο τη μάνα...».

Αυτός είναι ο τίτλος σχεδόν προσωπικής επιστολής που έλαβε ο πρωθυπουργός, μέσα από την οποία αποκαλύπτεται η ανυπαρξία του κράτους, εκείνου του κράτους που -υποτίθεται- ότι θα επανίδρυε η κυβέρνηση.

Ο αποστολέας δεν είναι κάποιος εχθρός της γαλάζιας παράταξης. Αντιθέτως. Διετέλεσε ιδρυτικό μέλος της ΝΔ, είχε γραφείο στο κόμμα, ήταν συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ και πριν από τρία χρόνια παραιτήθηκε, διαπιστώνοντας πως τίποτα απ όσα είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση δεν έκανε.

Ενα τραγικό γεγονός και η αδιαφορία που συνάντησε στη συνέχεια τον οδήγησαν να στείλει στις 27 Φεβρουαρίου μια επιστολή στον ίδιο τον πρωθυπουργό, από τον οποίο περιμένει απάντηση.

Το τραγικό περιστατικό αφορά τον σοβαρό τραυματισμό της πεθεράς του από λεωφορείο στα Βριλήσσια, στις 10 Φεβρουαρίου.

Απευθύνεται στον πρωθυπουργό και τον καλεί να αναλογιστεί τι θα έκανε αν κάτω από τις ρόδες του λεωφορείου βρισκόταν η δική του μητέρα.

Παραθέτουμε αποσπάσματα αυτής της επιστολής, που δείχνουν πόσο ταλαιπωρείται ένας απλός πολίτης έτσι και πέσει θύμα κρατικού μεταφορικού μέσου.

Αφού περιγράφει το τραγικό περιστατικό, εξηγεί ότι την επιστολή τη στέλνει προκειμένου να καταδείξει την ανυπαρξία του κράτους:

«Κανένας αρμόδιος Η υπεύθυνος δεν ασχολήθηκε με το ατυχές συμβάν.

Κανένας δεν μας ρώτησε αν ζει ή πεθαίνει η μάνα μας. Κανένας δεν ενδιαφέρθηκε αν έχουμε χρήματα να πληρώσουμε τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες...

»Πρόεδρε, σκέψου για μια στιγμή ότι το λεωφορείο αποβιβάζει τη μητέρα σας, στη συνέχεια την πατάει με τις πίσω ρόδες, τρέχει η αστυνομία, φτάνει το ασθενοφόρο, στο ΚΑΤ χάνουμε όλο το πόδι και κανένας δεν ασχολείται από τους υπεύθυνους-υπαίτιους...»

Εύλογα είναι και τα ερωτήματα που θέτει στον Κ. Καραμανλή:

-Εχει ασφάλεια το λεωφορείο; Εάν ναι, πότε θα φτάσει η ασφαλιστική εταιρεία να αναλάβει τις ευθύνες της;

-Πού είναι το επανιδρυθέν κράτος;

-Εσύ τι θα έκανες εάν ήταν η ΜΑΝΑ σου;

Τέλος, αφού διευκρινίζει ότι δεν ζητά καμιά χάρη, ούτε καμία ιδιαίτερη μεταχείριση, ζητά τα αυτονόητα, τα νόμιμα, «αυτά για τα οποία ως αντιπολίτευση βρίζαμε τους ΠΑΣΟΚους και τώρα όμως τα λουζόμαστε», όπως σημειώνει.

Ο αγανακτισμένος συμπολίτης μας παραμένει πιστός στο κόμμα του και, όπως μάλιστα γράφει στην επιστολή του, συνεχίζει να έχει τη φωτογραφία του πρωθυπουργού πάνω στο γραφείο του.

Απάντηση, πάντως, δεν έχει λάβει ακόμη...

Υ.Γ.: Οπως πληροφορηθήκαμε από τον ίδιο ενδιαφέρον για την πορεία της υγείας της πεθεράς του έδειξαν ο πρόεδρος της Βουλής, Δ. Σιούφας, και ο υπουργός Υγείας, Δ. Αβραμόπουλος, σε προσωπικό επίπεδο και όχι θεσμικό.

Κι όσον αφορά το ΙΚΑ, το οποίο και ο ίδιος υπηρέτησε ως αιρετός στο παρελθόν, αυτό καλύπτει το 50% της δαπάνης των αποκλειστικών νοσοκόμων για τις πρώτες 8 νύχτες και για έξι ώρες και 40 λεπτά κάθε νύχτα. Η γυναίκα χρειάζεται τρεις αποκλειστικές νοσοκόμες καθημερινά και βρίσκεται στο νοσοκομείο από τις 10 Φεβρουαρίου.
Γ.ΜΠΑΛ.

Γαλαντομία από τη ΝΔ ...μετά το δημοσίευμα
Επιτέλους! Το δημοσίευμά μας την περασμένη Κυριακή, για τα απλήρωτα νοίκια που χρωστάει η Τοπική Οργάνωση της ΝΔ Ν. Μηχανιώνας, ενεργοποίησε τη Ρηγίλλης.

Ο Γραμματέας της ΝΔ, Λ. Ζαγορίτης, επικοινώνησε με τον Γενικό Διευθυντή του κόμματος, προκειμένου να εξοφληθεί το χρέος της από τα κεντρικά (εφάπαξ κι όχι με δόσεις).

Θυμίζουμε ότι η εκμισθώτρια είχε προσφύγει στο δικαστήριο, το οποίο και τη δικαίωσε, το 2004, υποχρεώνοντας την Τ.Ο. της ΝΔ να καταβάλει τα ενοίκια (περίπου 4.500 ευρώ).

Η Τ.Ο. Ν. Μηχανιώνας αδιαφόρησε και όταν η εκμισθώτρια απευθύνθηκε στον Γραμματέα του κόμματος (τον Λ. Ζαγορίτη), εκείνος έδωσε εντολή στην Τ.Ο. που χρώσταγε να καταβάλει το χρέος. Της υποσχέθηκαν ότι θα την εξοφλήσουν με δόσεις των 1.000 ευρώ. Πλήρωσαν τη μία δόση και πάλι εξαφανίστηκαν.

Οι δύο επιστολές που έστειλε η ίδια γυναίκα στον Γενικό Διευθυντή του κόμματος (η πρώτη τον περασμένο Ιούλιο και η δεύτερη στις 22 Ιανουαρίου 2009) δεν οδήγησαν πουθενά, οι εκκλήσεις της είχαν πέσει όλες στον βρόντο. Στο μεταξύ, τα οφειλόμενα ενοίκια μαζί με τους τόκους έχουν ανέλθει στα 7.450 ευρώ.

Την περασμένη Πέμπτη ο Λ. Ζαγορίτης μας διαβεβαίωσε ότι διάβασε τα «Εμπιστευτικά» και φρόντισε για την εξόφληση του χρέους. Τον πιστεύουμε.
Γ.ΜΠΑΛ.

Η κρίση δεν αφορά τους βουλευτές μας
Αυτοψίες... αναψυχής σε υπερατλαντικούς προορισμούς για τους... εαυτούς τους αποφάσισαν οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, κατά την ενημέρωση που είχαν την Τρίτη από τον υπουργό Τουρισμού, Κ. Μαρκόπουλο. Οι βουλευτές αποφάσισαν δέκα από αυτούς να συνοδεύουν τον υπουργό σε κάθε του ταξίδι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα σε ΗΠΑ, Κίνα, Γερμανία και Ρωσία. Εντύπωση προκάλεσε μάλιστα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Νικητιάδης, ο οποίος θέλησε να ξεκαθαρίσει εάν οι βουλευτές θα είναι «αναγκασμένοι» να ακολουθούν το πρόγραμμα του υπουργού ή αν θα λειτουργούν αυτόνομα. Οι μόνοι που προς τιμήν τους αντέδρασαν ήταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμανατίδου και Γρηγόρης Ψαριανός, οι οποίοι χαρακτήρισαν το γεγονός ιδιαιτέρως προκλητικό, εν μέσω κρίσης, οι βουλευτές να κάνουν ταξίδια αναψυχής με τα χρήματα του ελληνικού λαού.
Γ.ΠΙΚ.

Ο καπετάνιος
Ποιος ήταν ο καλύτερος υπουργός του... λιμανιού; Το ερώτημα και οι απαντήσεις αφορούν τους υπουργούς Ναυτιλίας και το έργο που επετέλεσαν. Δημοσιεύτηκε προ ημερών σε blog διαπιστευμένων συντακτών του πειραϊκού ρεπορτάζ. Οι επιλογές ήταν δέκα. Πρώτος ήρθε ο Χρήστος Παπουτσής με 30% και δεύτερος ο κανένας με 24%. Ακολουθεί ο Γ. Ανωμερίτης (21%), ο Γ. Βουλγαράκης (10%) και με μονοψήφια νούμερα οι υπόλοιποι πρώην υπουργοί. Ο νυν υπουργός εμετρήθη;
Φ.Γ.

Το... πειραχτήρι
Σε τραπέζι του καφενείου της Βουλής βρέθηκαν την περασμένη Τρίτη να συζητούν οι πρώην υπουργοί -πρωταγωνιστές του Βατοπεδίου- Θ. Ρουσόπουλος και Γ. Βουλγαράκης. Στην παρέα τους προστέθηκε -μάλλον απρόσκλητος- ο βουλευτής Γ. Μανώλης, ο οποίος άνοιξε κουβέντα περί Κεντροδεξιάς, κρίσης και πρόωρων εκλογών, με τους δύο να τον κοιτούν με βλέμμα του στυλ «τι μας λέει τώρα αυτός;»... Ο Γ. Μανώλης το κατάλαβε και θέλοντας να τους... τσιτώσει τους είπε: «φαντάσου τι θα γράψουν όταν με δουν να συζητάω με τους Βατοπεδινούς...». Πάρ τους κάτω τους δύο πρώην υπουργούς...Γ.ΠΙΚ.

Μελωδίες στο Παρίσι
Ρεσιτάλ... ερμηνείας έδωσε η β αντιπρόεδρος της Βουλής, Ελσα Παπαδημητρίου, σε κρουαζιερόπλοιο στον ποταμό Σηκουάνα. Η αντιπρόεδρος του Σώματος συνόδευσε πριν από λίγες ημέρες τον Δημήτρη Σιούφα στο Παρίσι, όπου πραγματοποιήθηκε η Διάσκεψη των Προέδρων των Κοινοβουλίων της ΕΕ. Η γαλλική προεδρία διοργάνωσε την κρουαζιέρα και η Ελσα Παπαδημητρίου δεν έχασε την ευκαιρία να τραγουδήσει, με τη συνοδεία πιάνου, από τα «Παιδιά του Πειραιά» ως και το «Je ne regrette rien» της Edith Piaf. Κάποιος χαρακτήρισε την Ελσα ως «Μονσερά Καμπαγιέ του Ελληνικού Κοινοβουλίου...».
Γ.ΠΙΚ.

Ξέρει κι από... μπάλα
Πήγε για μαλλί και βγήκε... κουρεμένη και λοιδορούμενη η «ωραία Ελένη» της Θεσσαλονίκης. Η βουλευτής της ΝΔ, Ελενα Ράπτη, είπε να θωπεύσει λίγο τα αυτιά των ΠΑΟΚτσήδων και κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή με τον πομπώδη τίτλο «Η αβάσταχτη αθλιότητα της ελληνικής διαιτησίας», υποστηρίζοντας ότι όλες οι ομάδες της Θεσσαλονίκης αδικούνται συστηματικά από τη διαιτησία. Ομως η κ. Ράπτη «τράκαρε» στον Αρη, που όχι μόνο της επέστρεψε ως απαράδεκτη την ερώτηση, αλλά η ΠΑΕ κυριολεκτικά την «άδειασε», λέγοντάς της ότι ευαισθητοποιήθηκε και συνδράμει στη δημιουργία κατάλληλου κλίματος προκειμένου να ανταμειφθεί με πολιτικά οφέλη. Ή, διαφορετικά, όλα τα κάνετε, κ. Ράπτη, για λίγα ψηφουλάκια...
Χ.Τ.

Νίκησε η Χειμάρρα
Οι κάτοικοι της Χειμάρρας διαμαρτύρονταν εδώ και μήνες για το σκάνδαλο με την παράνομη καταπάτηση περιουσιών τους από μια πραγματική συμμορία με επικεφαλής τον γαμπρό του πρωθυπουργού Σ. Μπερίσα, για την κατασκευή τουριστικού θέρετρου στην περιοχή Γυαλί. Τελικά, η Ενωση Χειμαρριωτών έστειλε επιστολή στην Παγκόσμια Τράπεζα, η οποία είχε αναλάβει τη χρηματοδότηση του έργου. Οχι μόνο διατάχθηκε η διακοπή του έργου και η αποζημίωση των κατοίκων των οποίων τα σπίτια γκρεμίστηκαν, αλλά οι επιθεωρητές της Παγκόσμιας Τράπεζας συνεχίζουν τις έρευνες, καθώς η υπόθεση αυτή φαίνεται ότι αποτελεί την κορυφή του παγόβουνου ενός μεγάλου πολιτικοοικονομικού σκανδάλου στη γειτονική χώρα.
Ν.Μ.

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΜΑΞΙΜΟΥ
Τα φροντιστήρια των αρχηγών

Οσο πλησιάζουν οι εκλογές τόσο πηγαινοέρχονται οι λέξεις «συναίνεση», «συνεννόηση» και «υπευθυνότητα». Το έλεγε προχθές έμπειρος κοινοβουλευτικός κουνώντας... συνωμοτικά -τάχα μου τάχα μου- το κεφάλι του σε γαλάζιο βουλευτή. Οι δύο προσπαθούσαν να «δουν» πίσω από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και των αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Προ καιρού! Ο Κώστας Καραμανλής πόνταρε πολλά στην προχθεσινή συνάντηση «έλα να συνεννοηθούμε» με τον Γ. Παπανδρέου. Το «φροντιστήριο» ανέλαβαν στενοί συνεργάτες του, εκτιμώντας ότι αν χρεώσουν τη «ρετσινιά» του «ανεύθυνου» στον Παπανδρέου, τότε ο δρόμος προς τις εκλογές θα είναι πιο εύκολος. Ο Πρ. Παυλόπουλος δεν συμμετέχει διά ζώσης στον πρωινό καφέ του Μαξίμου, όμως ξημεροβραδιάζεται στα τηλέφωνα με τον πρωθυπουργό. Ετσι και την παραμονή του ραντεβού. Ο Προκόπης επιμένει «εκλογές, όσο το δυνατόν αργότερα» - άλλωστε έχει δηλώσει ότι μετά τον Καραμανλή... το χάος. Χρ. Χατζηεμμανουήλ, Μ. Δασκαλάκης και Δ. Ζακυνθινός στήριξαν τη γραμμή «λέμε εκλογές το 10 και προετοιμαζόμαστε για χθες!»...

Νηστίσιμα. Ο Γ. Παπανδρέου όταν θέλει να συζητήσει κάτι πολύ σοβαρό με τους συνεργάτες του, εγκαταλείπει τα γραφεία. Την Τετάρτη το βράδυ λοιπόν το ισχυρό τρίο της Ιπποκράτους (πια), Ραγκούσης, Αθανασάκης και Παπακωνσταντίνου και δύο άλλοι συνεργάτες του αναχώρησαν βιαστικά για τη γνωστή ψαροταβέρνα στο Καστρί. Εκεί ειπώθηκαν όλα τα... μυστικά για το τρίμηνο σχέδιο του Γιώργου. Η 7η Ιουνίου είναι έτσι κι αλλιώς εκλογική ημερομηνία. Ο εκπρόσωπος Τύπου πρότεινε να μην ακουστεί στη δήλωση μετά το τετ α τετ, η λέξη «εκλογές». Ραγκούσης και Αθανασάκης στοιχημάτιζαν ενώπιον του Παπανδρέου ότι ο Καραμανλής έχει σχέδιο μόνο για το... θεαθήναι. Ολοι πάντως συμφώνησαν να πάρει μαζί του ο Παπανδρέου τον «πράσινο φάκελο» (που κρατούσε μαζί με την ομπρέλα μπαίνοντας). Αγνωστο παραμένει πάντως αν ο πρωθυπουργός ξεφύλλισε έστω το εγχειρίδιο της «πράσινης ανάπτυξης».

Ελα Αλέκο! Μια -ίσως η μοναδική- «σκιά» του Αλέκου Αλαβάνου είναι ο διευθυντής του γραφείου του. Ο Κωστής Παπαδιγενόπουλος ετοίμασε την τελευταία λεπτομέρεια που ενδιέφερε τον Αλέκο. Ηταν αυτός που έμαθε στο... παρά πέντε ότι ο Αλέκος μπορεί να έστηνε τον πρωθυπουργό, αφού χάλασε το αεροπλάνο από το Ηράκλειο. Ο Αλαβάνος, όπως πάντα, τέρας ψυχραιμίας, πέρασε «χαλαρά» το βράδυ του στην Κρήτη. Αλλωστε το πακέτο θέσεων που άφησε... αμανάτι την επομένη στον Καραμανλή ήταν έτοιμο μέρες νωρίτερα από τον ίδιο, τον Γ. Δραγασάκη και τον Π. Λαφαζάνη...

Χέρια ψηλά...
Γύρω στις 11 το πρωί της Παρασκευής, ο Γιώργος Παπανδρέου αποχωρούσε από τη Βουλή. Μια... ενδεκάδα μαθητών τού έκοψαν, όμως, την έξοδο. Από τις αυθόρμητες χαιρετούρες πέρασαν γρήγορα σε σχόλια διακωμωδώντας τα «στραβά» της Παιδείας. Η κουβέντα με τον Παπανδρέου πέρασε και στο ποδόσφαιρο. Στη δεύτερη έξοδο της Βουλής -την ώρα που αποχωρούσε τελικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ- εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη. Οι μαθητές (συνοδεία τριών δασκάλων) στράφηκαν προς τη μεριά της υπουργού, η οποία σήκωσε τα χέρια ψηλά και άρχισε να τους χαιρετά. «Χέρια ψηλά κι όλα τα φτάνω...», άρχισαν να τραγουδούν με... ύφος Χατζηγιάννη κάποιοι μαθητές.
Φ.Γ.

Γαλάζιο «πρέσινγκ» (και πάλι) στον Ζαγοράκη
Το όνομα του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Θεόδωρου Ζαγοράκη επιχειρούν να εμπλέξουν και πάλι στα πολιτικά τους παιχνίδια οι παράγοντες της ΝΔ. Το είχαν κάνει παραμονές των εκλογών του 2007, όταν προσπάθησαν να τον προσεταιριστούν και να τον περιλάβουν ως υποψήφιο για την Α Θεσσαλονίκης. Ομως, τότε βρήκαν κλειστές πόρτες, αφού ο ίδιος ο Θ. Ζαγοράκης έχει διαφορετικές πολιτικές καταβολές. Επειδή, όμως, η πολιτική λειψανδρία της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη είναι κάτι περισσότερο από εμφανής -τόσο ο δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος όσο και ο νομάρχης Π. Ψωμιάδης καταγράφουν εδώ και καιρό καθοδική πορεία- και τα γκάλοπ δείχνουν το κυβερνητικό κόμμα να μένει πολύ πίσω από το ΠΑΣΟΚ και στην Α Θεσσαλονίκης, κάποιοι έριξαν στο τραπέζι και πάλι το όνομα του πρώην αρχηγού της Εθνικής. Αυτήν τη φορά, όμως, ως υποψήφιο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Χ.Τ.

Το σκάνδαλο σε νέα επεισόδια
Ο Αννας, ο... Καϊάφας και στη μέση ο Εφραίμ

Στον υπουργό Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου, ξαναστέλνει το ιδιαίτερο γραφείο του πρωθυπουργού το θέμα της ιδιοκτησίας των εκτάσεων που είχαν παραχωρηθεί στη Μονή Βατοπεδίου, φροντίζοντας ταυτόχρονα να μην πάρει θέση.

Το «Εθνος της Κυριακής» στις 22 Φεβρουαρίου είχε αποκαλύψει επιστολή του δημάρχου Θέρμης, Θ. Παπαδόπουλου, προς τον υπουργό Οικονομίας και το γραφείο του πρωθυπουργού, με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί τι έπρεπε να πράξει σε σχέση με αιτήματα εργολάβων για έκδοση οικοδομικών αδειών στα επίμαχα οικόπεδα της Μονής Βατοπεδίου, που υποτίθεται ότι με την υπουργική απόφαση Μπέζα θα επέστρεφαν στην κυριότητα του Δημοσίου.

Είχε προηγηθεί της επιστολής αυτής σχετική αλληλογραφία με το υπουργείο Οικονομίας, το οποίο παρέπεμψε το θέμα στο ΥΠΕΧΩΔΕ, από την αρμόδια διεύθυνση του οποίου απεστάλη στον δήμαρχο Θέρμης μια τυπική απάντηση που τον υποχρέωνε να προχωρήσει κανονικά στην έκδοση της οικοδομικής άδειας, υπό την απειλή παράβασης καθήκοντος.

Σύμφωνα με την επιστολή που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «Εθνος της Κυριακής», για το μείζον αυτό θέμα, που ενδέχεται να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα στην υπόθεση των σκανδαλωδών ανταλλαγών, το γραφείο του πρωθυπουργού εξακολουθεί να αποφεύγει να πάρει θέση συστήνοντας μια λύση προς μια κατεύθυνση και αρκείται στην επαναπροώθηση της επιστολής του δημάρχου Θέρμης στον υπουργό Οικονομίας, συνεχίζοντας έναν φαύλο κύκλο γραφειοκρατίας, από τον οποίο ωφελημένο φαίνεται να βγαίνει μόνο το Βατοπέδι.
ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3169&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 10.03.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote