Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο Ριτζάι πίσω από την τρομοκρατία;
Ο Ριτζάι πίσω από την τρομοκρατία; Εκτύπωση E-mail
09.03.09

Η αποκάλυψη που κάνει σήμερα «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» σίγουρα θα δώσει μια νέα, σοβαρότατη διάσταση στην υπόθεση «τρομοκρατία» στην Ελλάδα

που μετά την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη (εξάρθρωση που εμείς επιμένουμε πως ήταν «ελεγχόμενη» και δεν έφτασε στην ιστορική της ηγεσία...) έχει επανέλθει εφιαλτικά και απειλεί με συνολικότερη αποσταθεροποίηση.


Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας μας από πηγές εγκυρότατες, υπάρχουν αυτήν τη στιγμή δύο σημαντικότατες εξελίξεις που δείχνουν πολλά και πάρα πολύ σοβαρά:

= Πρώτον, οι έρευνες των αρμοδίων αρχών έχουν μέχρι στιγμής οδηγήσει σε άμεση σύνδεση της νέας γενιάς τρομοκρατών με το κοινό έγκλημα και συγκεκριμένα με τον περιβόητο αλβανό κακοποιό Αλκέτ Ριτζάι, του οποίου η απόδραση απ' τις φυλακές Κορυδαλλού πριν από λίγες μέρες συντάραξε το πανελλήνιο!

= Δεύτερον, στις έρευνες για την τρομοκρατία συμμετέχει ενεργά, αφού επανήλθε στην Ελλάδα απ' την περασμένη εβδομάδα, εκείνο το ανώτατο στέλεχος της Σκότλαντ Γιαρντ που διαδραμάτισε ενεργότατο ρόλο στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη (ήταν τότε στη χώρα μας μετά τη δολοφονία Σόντερς και έμεινε μέχρι που συνελήφθησαν τα μέλη της 17 Ν).

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ακριβώς ήταν ο Αλκέτ Ριτζάι ο πραγματικός στόχος της μεγάλης απόδρασης απ' τις φυλακές του Κορυδαλλού. Και ήταν αυτός που πήρε μαζί του τον Παλαιοκώστα και όχι το αντίθετο, όπως είχε μέχρι τώρα επικρατήσει!

Οι εγκυρότατες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι οι αρμόδιες αρχές έχουν επαρκή και τεκμηριωμένα στοιχεία τα οποία οδηγούν στην άμεση διασύνδεση του περιβόητου αλβανού κακοποιού με τη νέα γενιά της εν Ελλάδι τρομοκρατίας.

Και ο φόβος τους είναι μήπως μετά την απόδρασή του έχει προλάβει να διαφύγει στην Αλβανία, οπότε τα πράγματα περιπλέκονται...

Οι αρχές έχουν τεκμηριωμένα στοιχεία:

=Τόσο για «καθοδήγηση» τρομοκρατών απ' τον Ριτζάι, μέσω στενών συνεργατών του.

=Όσο και για προμήθεια οπλισμού απ' την ομάδα Ριτζάι (καλάσνικοφ, βόμβες).

Επί του θέματος αυτού αρμόδια πηγή επεσήμανε στο «ΠΑΡΟΝ» και τα παρακάτω:

– Υπάρχει η εκτίμηση πως η νέα γενιά τρομοκρατών (Επαναστατικός Αγώνας, Σέχτα Επαναστατών) δεν έχει και πολλές ομοιότητες με την παλιά (17 Νοέμβρη, ΕΛΑ) σε ιδεολογικό και πολιτικό πεδίο. Η νέα γενιά χαρακτηρίζεται από ιδεολογική ανεπάρκεια και φαίνεται περισσότερο συνδεδεμένη με το κοινό έγκλημα. Και αυτό προκύπτει και απ' το περιεχόμενο των προκηρύξεών τους, που απέχει πάρα πολύ απ' τις ιδεολογικά τεκμηριωμένες, κινούμενες σε ένα άλλο, ανώτερο ποιοτικά επίπεδο, προκηρύξεις των παλιότερων οργανώσεων. Οι πρόσφατες προκηρύξεις χαρακτηρίζονται «πρωτόγονες», «ρηχές».

– Ήσαν έντονες και τελικά επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες στα γεγονότα του Δεκέμβρη υπήρχε σοβαρή μάλιστα συμμετοχή στοιχείων εξωελλαδικών, όπως Αλβανών, Κοσοβάρων, Τούρκων κ.ά., καθώς και ξένων υπηρεσιών.

Πρόκειται, επαναλαμβάνουμε, για μια σοβαρότατη εξέλιξη, στον βαθμό που τα παραπάνω αγγίζουν την πραγματικότητα ή έστω ένα σοβαρό κομμάτι της πραγματικότητας.

Και είναι ένα νέο ποιοτικό στοιχείο σχετικά με την ιστορία της τρομοκρατίας στην Ελλάδα και των οργανώσεων της ένοπλης πάλης.

Μάλιστα απόλυτα αξιόπιστες πληροφορίες μας επισημαίνουν και το εξής:

– Με τα παραπάνω συνδέονται και οι πρόσφατες αλλαγές στην ΕΛΑΣ και ιδιαίτερα σε δύο κρίσιμους τομείς, την Αντιτρομοκρατική και τη ΓΑΔΑ...

Ξανά στην Ελλάδα στέλεχος
της Σκότλαντ Γιαρντ!

Ένα νέο, εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο στην όλη υπόθεση της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας είναι και η επιστροφή στην Ελλάδα εκείνου του ανώτατου, ειδικού σε θέματα τρομοκρατίας, στελέχους της Σκότλαντ Γιαρντ, ο οποίος συνετέλεσε τα μέγιστα -επί Χρυσοχοΐδη- στην εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη.

Το εν λόγω στέλεχος είχε έρθει στη χώρα μας μετά τη δολοφονία του βρετανού στρατιωτικού ακολούθου Στ. Σόντερς απ' τη 17 Ν και παρέμεινε μέχρι και τις συλλήψεις των μελών της. Μάλιστα και σύμφωνα με απόλυτα αξιόπιστη μαρτυρία, ο εν λόγω τη βραδιά που εξερράγη η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού ήταν σε κάποια δεξίωση και αμέσως μόλις διέρρευσε η σχετική είδηση έφυγε μαζί με άλλους «συναδέλφους» του ολοταχώς για... δουλειά!

Είναι γεγονός ότι η συμμετοχή του τότε ήταν καταλυτική, μαζί βέβαια με την ομάδα που είχε επίσης μεταφέρει στην Ελλάδα...

Απαγωγή Παναγόπουλου

Παράλληλα πολλές πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι βρίσκονται σε καλό σημείο οι έρευνες για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου.

Ωστόσο για τις εξελίξεις σε αυτό το θέμα έχει επιβληθεί η απόλυτη σιωπή, για ευνόητους λόγους.

Το μόνο που καταφέραμε να εκμαιεύσουμε είναι η εκτίμηση σύμφωνα με την οποία ο Παλαιοκώστας δεν σχετίζεται με την απαγωγή...

Μέτρα για τις αποδράσεις...

Σε ένα άλλο επίπεδο, αυτό της αντιμετώπισης της... επιδημίας αποδράσεων απ' τις ελληνικές φυλακές και μάλιστα με τρόπο οπερετικό (για τους έχοντες την ευθύνη της φύλαξης...), οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι, έστω κατόπιν εορτής και... εξευτελισμού, θα ληφθούν ορισμένα μέτρα στοιχειωδώς σοβαρά.

Για παράδειγμα, θα αποκλειστεί με κάθε τρόπο η χρήση κινητών τηλεφώνων. Μεταξύ των μέτρων για το θέμα αυτό θα είναι και η εγκατάσταση «κλωβού» απενεργοποίησης κινητών στις φυλακές. Οπότε ακόμα κι αν περνάνε κινητά, δεν θα είναι δυνατόν να λειτουργήσουν.

Μάλιστα σε σχετική συζήτηση που έγινε για το μέτρο αυτό και σε ενστάσεις που κατατέθηκαν, ότι έχουν μεγάλη ραδιενέργεια αυτού του τύπου οι κλωβοί, ειπώθηκε ότι ακριβώς τέτοιο μηχάνημα έχει εγκατασταθεί και στη Βουλή.


Επίσης σχετικά με την πρόταση του «Π» της περασμένης Κυριακής, για μέτρα σχετικά με τις πτήσεις ελικοπτέρων πάνω από κατοικημένες περιοχές, απλά και μόνο αναφέρουμε και το τι ισχύει γι' αυτό στις ΗΠΑ, που δικαιώνουν τις προτάσεις μας:

– Στη Νέα Υόρκη επιτρέπεται η πτήση μόνο ελικοπτέρων του Στρατού και της Αστυνομίας και μόνο σε αυστηρά προκαθορισμένη περιοχή.

– Στην Ουάσινγκτον επίσης επιτρέπεται να υπερίπτανται μόνο ελικόπτερα ανήκοντα στη δύναμη ασφάλειας του Λευκού Οίκου...
paron

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3168&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote