Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ
ΑΝΤΙΟ ΦΙΛΕ Εκτύπωση E-mail
08.03.09

 

Του Σάκη Σερέτη
Tελικά είναι εξαιρετικά δύσκολο να γράφεις για έναν Φίλο που έφυγε τόσο άξαφνα και άδικα από τούτη την ζωή και στην περίπτωση αυτή, η είδηση της απώλειας ενός σημαντικού ανθρώπου, είναι αυτή που φυσιολογικά θα έπρεπε να προηγείται.
Όμως υπάρχει ο ανθρώπινος πόνος για τον ΦΙΛΟ που έφυγε και η δική μου ειδησεογραφική προτεραιότητα, περιορίστηκε στο αναπάντεχο συμβάν, που κυριολεκτικά πάγωσε την σκέψη μου στο απόλυτο κενό.

 

Ωστόσο τα λόγια μοιάζουν πολύ φτωχά και το νόημα τους είναι πολύ μικρό για να περιγράψεις έναν άνθρωπο σαν αυτόν, που φεύγοντας άφησε ένα μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια του, αλλά ταυτόχρονα και στον ομογενειακό χώρο, όπου δημιουργούσε αθόρυβα και απλά. διατηρώντας πάντα μια αξιοθαύμαστη ηρεμία.
Άνθρωπος χαμηλών τόνων, με ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ και υψηλό δείκτη δημοκρατικής αγωγής ήταν ο Γιάννης Σερέτης, που εγκατέλειψε τα εγκόσμια πριν από 40 περίπου ημέρες προδομένος από την καρδιά του στον δρόμο προς το νοσοκομείο.
Γνωρίστηκα μαζί του πριν από 17 χρόνια, όταν συμμετείχαμε σαν υποψήφιοι ,στις εκλογές για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.
Άριστος οικογενειάρχης, επιτυχημένος επαγγελματίας, καλλιεργημένος με ιδιαίτερη αγάπη στα γράμματα και τις τέχνες και ένθερμος υποστηρικτής της Ομογένειας.
Ακέραιος σαν χαρακτήρας και πάνω από όλα δίκαιος, ενώ με την θαυμαστή ηρεμία που τον διέκρινε, κατάφερνε πάντα να κερδίζει τον συνομιλητή του, ενώ οι τοποθετήσεις του είχαν πάντοτε διαφανή και ισχυρά σημεία στήριξης.
Ασχολούμενος με τα κοινά διετέλεσε πρόεδρος στο σύλλογό του, Ελευθέριανη Ναυπακτίας και ήταν μέχρι πρότινος αντιπρόσωπος του συλλόγου στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων.
Εκλεγμένος στο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων την περίοδο 1992-1994,διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής Εθνικών θεμάτων, ενώ την ταραγμένη τετραετία 2002-2006,σαν πρόεδρος της ειδικής εξεταστικής επιτροπής διερεύνησης σκανδάλων, ανέλαβε και ξεκαθάρισε το κουβάρι των ατασθαλιών που ταλάνιζαν την Ομοσπονδία, με ένα πόρισμα καταπέλτη για τους εμπλεκόμενους. Θυμάμαι τότε είχε ένα καρδιακό επεισόδιο και μόλις συνήλθε, επανήλθε σύντομα στα καθήκοντα του (πρόεδρος της ειδικής εξεταστικής επιτροπής),παραδίδοντας αρμοδίως και όχι με διαρροές, το πόρισμα καταπέλτη που προανέφερα.
Συμμετείχε σε πολλές αρχαιρεσίες στην εφορευτική επιτροπή, με τελευταία συμμετοχή το καλοκαίρι του 2008,οπου οδήγησε με σύνεση και μετά από πολυήμερες και επίπονες συνεδριάσεις, τον οργανισμό σε πολιτισμένες εκλογές.
Η καθημερινή τηλεφωνική μας επικοινωνία, είχε πάντα και το κομμάτι που αφορούσε στα κοινά ενώ στις απογευματινές μας συναντήσεις, οι πολύωρες συζητήσεις έδιναν και έπαιρναν μεταξύ φαγητού και καφέ, στο αγαπημένο του στέκι κοντά στην γειτονιά του.
Γενναιόδωρος από την φύση του ο Γιάννης, καθώς πάντοτε βοηθούσε τους συλλόγους, τα μέσα ενημέρωσης και η πόρτα του, ήταν ανοιχτή πάντα σε όποιους είχαν ανάγκη.
Αντίο Φίλε, τα λόγια δεν είναι εύκολα και τα δάκρυα για έναν λεβέντη σαν εσένα, σίγουρα δεν είναι αρκετά .
Όμως θάθελα εκεί ψηλά που πήγες να ξέρεις, ότι θα μας λείψεις .
Πρώτα όμως θα λείψεις στην οικογένεια σου και μετά σε όλους τους υπόλοιπους. Ωστόσο ο Ελληνισμός και η Δημοκρατία που υποστήριζες με μοναδικό τρόπο, είναι απόλυτα σίγουρο ότι έχασαν ένα μεγάλο στήριγμα τους.
Όσον αφορά τις Ομογενειακές οργανώσεις που υπηρέτησες με μεγάλη συνέπεια ανιδιοτελώς, είμαι απόλυτα σίγουρος, ότι στην πρώτη δυσκολία θα σε αναζητήσουν και θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν, τις ήρεμες και πολιτισμένες διαδρομές ,που εσύ τους έδειξες.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3165&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 10.03.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote