Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow «Οι Αμερικανοί υποφέρουν» από την ανεργία
«Οι Αμερικανοί υποφέρουν» από την ανεργία Εκτύπωση E-mail
07.03.09

Στα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ είναι «αποκρουστικά» και «με κανένα τρόπο δεν είναι δυνατό να βρούμε σε αυτούς κάτι το θετικό», δήλωσε η Κριστίνα Ρομερ

οικονομική σύμβουλος του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα. Αποκάλυψε, επίσης, ότι η συγκυρία πηγαίνει προς το χειρότερο αλλά τελικά θα υπάρξει ανάκαμψη.

Οι Αμερικανοί «υποφέρουν», υπογράμμισε η Ρόμερ, που μιλούσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC και πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα είχε προειδοποιήσει ότι «τα πράγματα θα πάνε χειρότερα πριν πάνε καλύτερα».

Οι ΗΠΑ θα κάνουν ότι είναι αναγκαίο για να σπάσουν «τον καταστροφικό κύκλο της απώλειας θέσεων εργασίας», δηλώνει η υπουργός Εργασίας Χίλντα Σόλις.

Υπουργός Εργασίας
Οι ΗΠΑ θα κάνουν ότι είναι αναγκαίο για να σπάσουν «τον καταστροφικό κύκλο της απώλειας θέσεων εργασίας», δήλωσε σήμερα η υπουργός Εργασίας Χίλντα Σόλις αφότου τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι η ανεργία στις ΗΠΑ έχει φθάσει στο υψηλότερο ποσοστό τα τελευταία 25 χρόνια. Η Σόλις δήλωσε ότι αυξάνει κατά 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια τα χρήματα που θα διατεθούν στις πολιτείες για την εκπαίδευση και την εξεύρεση νέας εργασίας στους ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους.

Το ποσοστό ανεργίας είναι το υψηλότερο από τον Δεκέμβριο του 1983
Στο 8,1% ανήλθε τον Φεβρουάριο το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Ο αριθμός των ανέργων Αμερικανών τον ίδιο μήνα αυξήθηκε κατά 651.000 άτομα, με αμφότερα τα παραπάνω νούμερα να είναι μεγαλύτερα από τις εκτιμήσεις των ειδικών, αλλά και να καταδεικνύουν το εύρος της ύφεσης, της μείωσης των καταναλωτικών δαπανών και τη γενικότερη κατάσταση της οικονομίας των ΗΠΑ.

Το ποσοστό ανεργίας είναι το υψηλότερο από τον Δεκέμβριο του 1983, ενώ ο αριθμός των ανέργων είναι ο μεγαλύτερος, σε μηνιαία βάση, από τον Οκτώβριο του 1949.

Απολύσεις έγιναν στους περισσότερους κλάδους της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου, εξαιρούμενων των τομέων του δημοσίου, της εκπαίδευσης και της υγείας, όπου ο αριθμός των απασχολούμενων σημείωσε σχετική αύξηση.

Η σημαντική μείωση της ζήτησης σε παγκόσμιο επίπεδο αναγκάζει πολλές αμερικανικές εταιρείες να εντείνουν τις περικοπές θέσεων εργασίας, διαιωνίζοντας έτσι έναν φαύλο κύκλο απολύσεων και μείωσης δαπανών. Η κυβέρνηση Ομπάμα βάζει τώρα στην άκρη τον προβληματισμό της για υπέρβαση των μεγεθών του προϋπολογισμού, και πορωθεί το σχέδιο οικονομικής τόνωσης των 787 δισ. δολαρίων, το οποίο στοχεύει μεταξύ άλλων στη δημιουργία 3,5 εκ. θέσεων εργασίας.

Οικονομολόγοι συμπεραίνουν ότι δεν διαφαίνεται σε καμία περίπτωση το τέλος της κρίσης, καθώς η ύφεση είναι η χειρότερη της μεταπολεμικής περιόδου. Συνολικά από την έναρξη της ύφεσης τον Δεκέμβριο του 2007, η οικονομία των ΗΠΑ έχει απολέσει περί τα 4,4 εκ. θέσεις εργασίας.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3159&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 07.03.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote