Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ……
ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΑΠΟΥΝΟΠΕΡΑ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ…… Εκτύπωση E-mail
06.03.09

 

Του Σάκη Σερέτη.
 
Μια σαπουνόπερα αδιανόητη, κακόγουστη, αλλά από την άλλη πλευρά ευφάνταστη, όπου τα ίδια πρόσωπα εναλλάσσονται σε διαφορετικούς ρόλους ανάλογα με την εποχή. Κάπως έτσι κατάντησε ο θεσμός της Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, από τα κατορθώματα της «αδιάβροχης» τάξης των «πρωταγωνιστών» της.

Σαπουνόπερα με θεσμική σφραγίδα λοιπόν, όπου πρωτοστατούν δήθεν επιχειρηματίες, διάφορα λαμόγια και φυσικά οι κομματικοί αχυράνθρωποι ,που στο δρόμο για την εκπλήρωση των υπερφίαλων φιλοδοξιών τους, συμβάλλουν τα μέγιστα στην διάβρωση του θεσμού, αδιαφορώντας για την ηθική κατρακύλα και την ταμπέλα της απαξίωσης που κολλάνε στον οργανισμό.

Απόντες από αυτό το δύσοσμο συνονθύλευμα οι Ομογενείς, η κατά βάση δύναμη της Ομοσπονδίας, που αποτελείτε από απλούς ανθρώπους οι οποίοι συμμετέχουν μέσω των συλλόγων τους σε αυτή την δευτεροβάθμια οργάνωση και χαρακτηρίζονται εθελοντές κομπάρσοι ,στην θεσμική σαπουνόπερα της «κραταιάς».
Πρωταγωνιστές για άλλη μια φορά οι ίδιοι υπερφίαλοι αχυράνθρωποι, αλλά αυτή την φορά σε διαφορετικό σενάριο.
Ένα σενάριο που αγγίζει τα όρια του αστυνομικού θρίλερ και που στο τέλος του, λόγω αδυναμίας των πρωταγωνιστών να ανακαλύψουν και να ξεσκεπάσουν τα λαμόγια, που οι ίδιοι προστάτευαν μέχρι πρόσφατα, καλούνται οι εθελοντές κομπάρσοι να ξεσκεπάσουν έστω και καθυστερημένα,(έχοντας ανάλογο μερίδιο ευθυνών), με επίσημη επιστολή το σκάνδαλο της «βαφτισιάδας 2007».
Η ιστορία έχει αποδείξει πολλές φορές, ότι ο ευνοούμενος του κάθε συστήματος εξουσίας, μεταβάλλεται με την πάροδο του χρόνου σε μικρό δυνάστη.
Όμως στην περίπτωση της «κραταιάς», τα κατορθώματα του μικρού δυνάστη τους είναι το κερασάκι στην τούρτα των σκανδάλων τους, και η ένοχη σιωπή που επικράτησε από τους διακεκριμένους μεγαλοπαράγοντες (Δ.Καλαμαρά,Χ.Βουρνά,Π.Μιχαλέα ) για περισσότερο από ένα χρόνο στο συγκεκριμένο θέμα, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της υπομονής.
Βεβαίως ο χρόνος που επέλεξε ο κ.Α.Σκοτίδας να σπάσει την σιωπή του, αποτελεί τον γρίφο του προβλήματος και πέρα από τις ευθύνες που του αντιστοιχούν στο θέμα της συγκάλυψης, ενέχεται και ο κίνδυνος να θεωρηθεί μαριονέτα κάποιων «μεγαλοπαραγόντων», οι οποίοι ενώ γνώριζαν πριν από τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου τα καθέκαστα , δεν είχαν το τσαγανό για ευθεία αντιπαράθεση και εμφανίζονται εκ των υστέρων, παίζοντας μικρόψυχα παιχνιδάκια. αντιπερισπασμού.
Όμως ο τραγελαφικός τρόπος με τον οποίο αντιδρά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ.Δ.Καλαμαράς στο συγκεκριμένο θέμα, προδίδει τους συμβιβασμούς και τις θυσίες που κάνει, προκειμένου να μπορέσει να δει από την προεδρική καρέκλα, την επόμενη μέρα να έρχεται…
Όταν όμως δίνεις τον εαυτό σου, ότι είσαι και πρεσβεύεις για λίγη πίστωση χρόνου παραπάνω, είσαι καταδικασμένος εκ προοιμίου.
Δεν είναι επιλογή του κ.Καλαμαρά η ενημέρωση της κοινής γνώμης, για θέματα που αφορούν τον θεσμό της Ομοσπονδίας.
Ας ξεπεράσει τον ρόλο του παρατηρητή και μπαίνοντας στο πετσί του ρόλου που του εμπιστεύθηκαν, ας αναλάβει να μας ενημερώσει για τα τρέχοντα.
Στοιχειώδης υποχρέωση του είναι, ακόμη και αν είναι επώδυνη για την επόμενη ημέρα του στην προεδρία …
Όσον αφορά στα υπόλοιπα μέλη που απαρτίζουν το διοικητικό συμβούλιο, από την στάση που θα κρατήσουν στο θέμα της συγκάλυψης αυτής της παλιάς πληγής, θα κριθεί αν θα κοπεί ο γόρδιος δεσμός των πορφυρογέννητων , που πνίγει σιγά –σιγά τον θεσμό.
Η παραίτηση είναι η μόνη υγιής αντίδραση, μπροστά στα αλλεπάλληλα φαινόμενα αλαζονείας , κακοδιαχείρισης και οικονομικών ατασθαλιών, που εμφανίζονται στην Ομοσπονδία..
Όποιος αισθάνεται υγιής και δεν είναι αγκιστρωμένος στον ιστό της αράχνης, που υφαίνουν χρόνια τώρα οι ισόβιοι πορφυρογέννητοι της «κραταιάς», να παραιτηθεί αφού απαιτήσει να ακούσει το περιεχόμενο της επιστολής του κ.Α.Σκοτίδα,.
Σημειωτέων ότι την επίμαχη επιστολή ο πρόεδρος Δ.Καλαμαράς, παραπέμπει παράνομα στις καλένδες για άλλη μια φορά, παρότι είχε υποσχεθεί ενώπιον του διοικητικού συμβουλίου και του συντάκτη της, ότι θα την διάβαζε κατά την προχθεσινή συνεδρίαση.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και οι πληροφορίες λένε ότι κανένα από τα παρόντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου δεν αντέδρασε .
Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα…….
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3157&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 07.03.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote