Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Επικήρυξαν τους δράστες της επίθεσης
Επικήρυξαν τους δράστες της επίθεσης Εκτύπωση E-mail
06.03.09

«Σημαντικά στοιχεία» δηλώνουν ότι έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές του Πακιστάν σχετικά με τους δράστες της προχθεσινής επίθεσης εναντίον της ομάδας κρίκετ της Σρι Λάνκα στη Λαχώρη.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο πρόεδρος του Πακιστάν Ασιφ Ζαρντάρι υπερασπίστηκε χθες τη συμφωνία εκεχειρίας, στην οποία προχώρησε με ισλαμιστές κληρικούς στην εξεγερμένη κοιλάδα Σουάτ.

Η επίθεση της Τρίτης κόστισε τη ζωή σε 6 αστυνομικούς και έναν οδηγό, ενώ οι 12-14 ένοπλοι εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία έδωσε χθες στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες όσων τα πρόσωπα είχαν καταγραφεί από τηλεοπτικές κάμερες, επικηρύσσοντάς τους αντί 125.000 δολαρίων. Παράλληλα, ως ήρωας τιμήθηκε ο οδηγός του πούλμαν που μετέφερε την ομάδα κρίκετ της Σρι Λάνκα, ο οποίος, αντί να σταματήσει όταν δέχθηκε επίθεση, πάτησε γκάζι και μετέφερε την ομάδα στην ασφάλεια των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Εξι παίκτες τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων ο ένας εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Κολόμπο. Το βάρος της απόκρουσης της επίθεσης σήκωσε η αστυνομική συνοδεία της αποστολής καθώς και το δεύτερο πούλμαν, που μετέφερε παράγοντες της ομάδας, και του οποίου ο οδηγός έχασε τη ζωή του.

Ο αρχηγός του αμερικανικού FBI, Ρόμπερτ Μίλερ βρέθηκε χθες στο Πακιστάν, όπου είχε συνομιλίες με Πακιστανούς ομολόγους του ακριβώς για το θέμα της τρομοκρατίας στη χώρα. Η επίσκεψη του Μίλερ είχε ανακοινωθεί πριν εκδηλωθεί η επίθεση της Τρίτης, καθώς η περιοχή βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον. Οι ΗΠΑ φοβούνται αποσταθεροποίηση του Πακιστάν, εξαιτίας του συνεχιζόμενου πολέμου στο Αφγανιστάν, ο οποίος έχει διαχυθεί και στην πακιστανική πλευρά των συνόρων

Σε άρθρο του στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας Γουόλ Στριτ Τζούρναλ, ο πρόεδρος του Πακιστάν χαρακτήρισε επιτυχή τη συμφωνία που έκλεισε με ισλαμιστές της κοιλάδας Σουάτ ώστε να διακόψουν την εξέγερση με αντάλλαγμα την επιβολή του ισλαμικού νόμου. «Δεν διαπραγματευθήκαμε με τους Ταλιμπάν αλλά με τους κληρικούς που θα συνετίσουν τους Ταλιμπάν», έγραψε ο Ζαρντάρι.


katihimerini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3152&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote