Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αυτοκτόνησε ο Ιάπωνας υπουργός Γεωργίας
Αυτοκτόνησε ο Ιάπωνας υπουργός Γεωργίας Εκτύπωση E-mail
29.05.07
Ο Ιάπωνας υπουργός Γεωργίας, Τοσικάτσου Ματσουόκα, αυτοκτόνησε μετά τις κατηγορίες που είχαν διατυπωθεί εναντίον του για διαφθορά, όπως μετέδωσαν τα Μέσα Ενημέρωσης στο Τόκιο

Ο 62χρονος Ματσουόκα βρέθηκε από συνεργάτη του κρεμασμένος στο σαλόνι του διαμερίσματός του. Τα ιαπωνικά Μέσα Ενημέρωσης είχαν κατηγορήσει τον υπουργό Γεωργίας ότι είχε πάρει "μίζες" πολλών εκατομμυρίων γεν από επιχειρηματίες που ασχολούνται δημόσια έργα. Ο ίδιος, πάντως, είχε απορρίψει τις κατηγορίες. 

 Ο Ματσουόκα είχε αναλάβει το υπουργείο Γεωργίας τον Σεπτέμβριο του 2006 και ήταν βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος από το 1990.

Η αυτοκτονία του Ιάπωνα υπουργού δύο μόλις μήνες πριν τις εκλογές για την Ανω Βουλή στην Ιαπωνία αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά τον κυβερνητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Σίντσο Αμπε.

"Η αυτοκτονία θα έχει σοβαρές πολιτικές επιπτώσεις, αλλά αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να εκτιμήσω το μέγεθός τους" δήλωσε στο Ρόιτερ κυβερνητικός αξιωματούχος στο Τόκιο.  

Δύο δημοσκοπήσεις την τελευταία εβδομάδα δείχνουν σημαντική μείωση της δημοτικότητας του Ιάπωνα πρωθυπουργού, του νεότερου στην μεταπολεμική περιόδο, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

 Δημοσκόπηση της εφημερίδας Μαϊνίτσι έδειξε ότι μόλις το 32% των ψηφοφόρων υποστηρίζουν τον Αμπε, ενώ το 42% δηλώνει ότι θα επιθυμούσε να κερδίσει το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό κόμμα τις εκλογές της 22ας Ιουλίου.    

  πηγή: Α.Π.Ε.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=315&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 29.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote