Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Οι ΗΠΑ στηρίζουν τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους
Οι ΗΠΑ στηρίζουν τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους Εκτύπωση E-mail
04.03.09

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστηρίξουν με σθένος τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους», δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικών, Χίλαρι Κλίντον, η οποία πραγματοποιεί την πρώτη της επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Η Χίλαρι Κλίντον συνομίλησε σήμερα με την ισραηλινή υπουργό Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι, λίγο πριν συναντηθεί με το νέο πρωθυπουργό της χώρας Μπενιαμίν Νετανιάζου.

Η αμερικανίδα υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι η δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους είναι προς το συμφέρον του Ισραήλ. «Η εκτίμησή μας είναι ότι, τελικά, αναπόφευκτα και αναπότρεπτα θα πρέπει να κινηθούμε προς τη λύση των δύο κρατών».

Ο Νετανιάχου έχει στο παρελθόν εκφράσει τη δυσπιστία του σχετικά με τις ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους και την πιθανότητα ανεξαρτησίας των Παλαιστινίων. Το γεγονός αυτό δημιουργεί ανησυχία ότι η νέα κυβέρνηση του Ισραήλ ενδέχεται να συγκρουστεί με τις ΗΠΑ, στο θέμα αυτό.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Χίλαρι Κλίντον αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι έχει ασκήσει κάποιου είδους κριτική στον Νετανιάχου. Σημείωσε ωστόσο ότι «μοιάζει αναπόφευκτη» η διεκδίκηση μιας ειρηνευτικής συμφωνίας που θα περιλαμβάνει τη σύσταση Παλαιστινιακού κράτους. Τόνισε μάλιστα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα δεσμευθούν και θα εργασθούν με σθένος προς τη λύση των δύο κρατών, σε κάθε στάδιο της ειρηνευτικής διαδικασίας».

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3140&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote