Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΕΞΑΓΩΓΗ
ΕΙΚΟΝΕΣ ΔΙΧΑΣΜΟΥ ΠΡΟΣ ΕΞΑΓΩΓΗ Εκτύπωση E-mail
28.05.07

Του Σάκη Σερέτη

  Μετά απο μια περίοδο περίεργης μυστικότητας που αγγιξε και τον βαθμό του “ακρως απόρρητον”,δόθηκαν στην δημοσιότητα τα μεγαλόπνοα σχέδια και οι κατευθυντήριες γραμμές, οπου αναμένεται να δρομολογηθεί το τραίνο της επιμόρφωσης,με τελικό προορισμό την Ελλάδα.

Ενα συνέδριο λοιπόν ειναι το τραίνο της επιμόρφωσης και οπως ανακοίνωσαν απο το γραφείο τύπου του συνεδρίου,αντιπροσωπεύει ολόκληρο το φάσμα των Ομογενών της Αμερικής,που με αιχμή του δόρατος την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, θα μεταφέρει χρήσιμες εικόνες και συμπεράσματα απο τον απόδημο Ελληνισμό της Αμερικής, στην γενέτειρα μας,με μοναδικό στόχο την καλύτερη ενημέρωση.

Σάν πρώτο δείγμα του οργανωτικού πνεύματος που διακατέχει την διοργανώτρια Ομοσπονδία, διαπιστώνουμε την υπαρξη γραφείου τύπου του συνεδρίου,το οποίο προφανώς εχει επιφορτισθεί το βάρος της ενημέρωσης και φαντάζομε οτι τα ενημερωτικά δελτία τύπου δεν θα εχουν επιλεγμένους παραλήπτες.

Φυσικά δεν υπάρχει κανένα ονομα αλλά και καμμία υπογραφή, στα δελτία τύπου που μας κοινοποιούν απο το νεοσύστατο γραφείο τύπου της Ομοσπονδίας,(τι εγινε αραγε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων;)προφανώς διότι δεν θα εχει και τόσο μεγάλη σημασία για τους υπεύθυνους,ενω αντίθετα για εμάς,θα ηταν ζωτικής σημασίας πληροφορία,να μάθουμε ποιός ειναι πάλι ο εκλεκτός,που προσελήφθη απο το παράθυρο για να καλυτερεύσει την εξωτερική εικόνα ,μιας αλλης κλίκας της “κραταιάς”.

Η ιδέα της διμιουργίας του γραφείου τύπου, ειναι πάρα πολύ καλή και αξίζουν συγχαρητήρια στον εμπνευστή της,οπως και στους θαραλέους “διοικούντες”,οι οποίοι επιβεβαίωσαν με την στάση τους, την αυτοκρατορική αλλαζονεία που τους χαρακτηρίζει καθώς και την περιφρόνηση για το καταστατικό που ορκίσθηκαν ομως,να τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια.

Επειδή ομως θέλω να γίνω πιό πολύ κατανοητός,θα ηθελα να τονίσω ορισμένα σημεία που πηγάζουν απο τον κανονισμό της Ομοσπονδίας και με κάποια αλλα να προβληματίσω την ελεύθερη σκέψη σας.

1)Υπάρχει απόφαση της γενικής συνέλευσης των συλλόγων-μελών,που να εγκρίνει εστω και με οριακή πλειοψηφία την διεξαγωγή αυτού του εγχειρήματος;

 2)Πότε ενεκρίθησαν και απο ποιούς οι αρμόδιες επιτροπές,που θα διαχειρισθούν την πορεία καθώς και τα οικονομικά αυτού του συνεδρίου; 

3)Ποιούς αντιπροσωπεύει αυτό το συνέδριο και ποιοί αλλοι εθνικοτοπικοί φορείς συμμετέχουν; ωστε να δικαιολογούν την γεωγραφική κάλυψη ολόκληρης της Αμερικής,οπως αναφέρουν τα δελτία τύπου. 

4)Ποιός ειναι ο ρόλος του Σ.Α.Ε Αμερικής,και που βρίσκονται οι αλλες μεγάλες ομοσπονδίες, που εκπροσωπούν χιλιάδες μέλη Ομογενών απο ολόκληρη την Αμερική.(Πανκρητική,Πανηπειρωτική,Πανλακωνική, Πανηλειακή,Στερεάς Ελλάδος Χιακή,Εθνικό συμβούλιο, Ομοσπονδία εκπαιδευτικών,κ.α.

Αυτά ειναι μερικά απο τα σημεία κλειδιά, που θα πρέπει να απαντηθούν απο τους εγκέφαλους της Ομοσπονδίας,οπως θα πρέπει να δώσουν στην δημοσιότητα και τις θέσεις  που εξέφρασαν ,ο Αρχιεπίσκοπος κ.Δημήτριος και η Γενική πρόξενος κ.Αικ.Μπούρα,οταν τους επισκέφθηκαν προκειμένου να τους ενημερώσουν για αυτό το υπερατλαντικό εγχείρημα.

Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί το γεγονός της εκπροσώπησης της Ομογένειας,απο μια ομάδα αυτοδιόριστων που κατέλαβαν την εξουσία με απαράδεκτες μεθοδεύσεις και ουσιαστικά εκπροσωπούν μόνο τον εαυτούλη τους και τίποτα παραπάνω.

Η αποστασιοποίηση των περισσοτέρων Ομογενειακών οργανώσεων ειναι πλέον εμφανής και το παράδειγμα του συλλόγου Κρητών “Ομόνοια”,που ειναι και ο μεγαλύτερος σύλλογος –μέλος της Ομοσπονδίας,ακολούθησε και ο σύλλογος Καστοριανών “Ομόνοια”,εξ’ισου μεγάλος και με εντονη δραστηριότητα στον χώρο,ο οποίος απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την Ομοσπονδία,ζητώντας την σύγκληση γενικής συνελεύσεως με αποκλειστικό θέμα,την διεξαγωγή τίμιων εκλογών με την συμμετοχή ολων των μελών-συλλόγων του οργανισμού, προκειμένου να επανέλθει η ενότητα και η ομοψυχία.

Ενα αλλο μεγάλο θέμα που θα πρέπει να απασχολήσει,ολους τους εμπλεκόμενους σε αυτή την επικοινωνιακή φιέστα,ειναι το οικονομικό και η σωστή διαχείρηση που θα πρέπει να συνοδευτεί απο τους εγκαιρους και εγκυρους οικονομικούς απολογισμούς,για τους οποίους η “κραταιά”,δεν φημίζεται και αδιάψευστος μάρτυρας ειναι, η μέχρι σήμερα εικόνα που παρουσιάζει.

Αντιλαμβάνομε οτι για να υλοποιηθούν ολες αυτές οι ασκήσεις επι χάρτου, οσον αφορά το επικείμενο συνέδριο,κάποιοι εργάσθηκαν πολύ σκληρά για αρκετές ωρες,γεγονός που σημαίνει οτι πρέπει και να πληρώθηκαν.

Καλούνται λοιπόν οι κ.κ.υπεύθυνοι, να εξηγήσουν αν πληρώθηκαν και αν η απάντηση ειναι ναι,απο πού και με ποιό ποσόν;

Οσον αφορά στην εξαγωγή της εικόνας του Αποδήμου Ελληνισμού στην πατρίδα της δημοκρατίας,καλό θα ηταν να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα που βιώνουμε ολοι μας,χωρίς προσπάθειες παραπλανητικής ωραιοποίησης.

Ομως ποιά εικόνα θα επιλέξουν να προωθήσουν,οι πρώτοι διδάξαντες την παρανομία και τον εξευτελισμό των δημοκρατικών διαδικασιών;

Μήπως την εικόνα της διαίρεσης και του διχασμού,που μας προβάρουν σαν καινούργιο μοντελάκι σχεδιασμένο στα μέτρα τους;

Η διεξαγωγή ενος τέτοιου συνεδρίου,πρέπει να βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία των Ομογενειακών οργανώσεων και το θέμα του παραγκωνισμού της πλειοψηφίας θα πρέπει να απασχολήσει πολύ σοβαρά,ολους αυτούς τους επιστημονικούς συνεργάτες, δημοσιογράφους,εθελοντές, πολιτικούς και χορηγούς,οι οποίοι πρέπει να μάθουν οτι θα συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση χωρίς αντίκρυσμα και χωρίς την συμμετοχή αλλων φορέων της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας,απο διαφορετικά γεωγραφικά σημεία της Αμερικής

Επίλυση του σωρού των προβλημάτων που διμιούργησε η αλλαζονεία τους,πρέπει να προωθήσουν οι ευνοούμενοι της 29ης οδού και οχι εξαγωγή εικόνας, που μπορεί να τους χαρίσει μεν ευκαιριακή φωτογράφηση μεγάλου βεληνεκούς,αλλά θα ειναι βασισμένη επάνω σε ψεύτικα ωραιοποιημένα και επικίνδυνα για το μέλλον θεμέλια .

Αλλωστε η πολιτική ηγεσία της Ελλάδος, δεν μπορεί με την παρουσία της να καπελώσει το Σ.Α.Ε που αποτελεί διμιούργημα της και να αποδεχθεί οτι μια Ομοσπονδία από την Νέα Υόρκη μπορεί να υποκαταστήσει ολόκληρο το οικοδόμημα που για χρόνια τώρα εχτιζαν.

Αραγε τι γνώμη να εχει ο περιφεριάρχης συντονιστής του Σ.Α.Ε  Αμερικής κ.Θ.Σπυρόπουλος;
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=314&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 01.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων