Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΝ π. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΟΥΦΑΛΛΑΚΗ
Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΔΙΟΡΙΣΕ ΤΟΝ π. ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΚΟΥΦΑΛΛΑΚΗ Εκτύπωση E-mail
03.03.09

 

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
– Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ανακοίνωσε σήμερα την ανάθεση της Διευθύνσεως του Πολιτιστικού Κέντρου της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Απόστολο Κουφαλλάκη, ιερατικώς προϊστάμενο του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστορίας.
 

 

 
Με την ανάθεση αυτή, ο Σεβασμιώτατος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Είμεθα βέβαιοι, ότι παρ’ όλο ότι η ως άνω ευθύνη προστίθεται εις το ήδη βεβαρυμένο πρόγραμμα της προϊσταμενίας του π. Αποστόλου στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Αστορίας, με τη βοήθεια του Θεού θα καλύψει και τα πρόσθετα νέα καθήκοντά του επαρκώς. Το Πολιτιστικό Κέντρο Αστορίας της Ι. Αρχιεπισκοπής Αμερικής έχει μακρά ιστορία προσφοράς στην Ομογένεια, αλλά και σημαντικές δυνατότητες περαιτέρω αναπτύξεως, και η υπεύθυνη παρουσία του π. Αποστόλου εις αυτό αναμένεται ότι θα παραγάγει πλούσιους πνευματικούς και πολιτιστικούς καρπούς».
 
 
 
Το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ιδρύθηκε το 1986 με σκοπό τη καλλιέργεια της πλούσιας Ελληνορθόδοξης πολιτιστικής κληρονομιάς. Διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων 200 θέσεων, το παρεκκλήσιο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, βιβλιοπωλείο, αίθουσα δεξιώσεων και άλλους βοηθητικούς χώρους. Παρουσιάζει ετησίως πολιτιστικά προγράμματα θεάτρου, χορού, μουσικής, εικαστικά εκθέματα και διαλέξεις.
 
 
 
Ο π. Απόστολος Κουφαλλάκης (κατά κόσμον Ευάγγελος) γεννήθηκε στη Ρόδο και ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του κατ’ αρχήν στην ιδιαίτερη πατρίδα του και στη συνέχεια στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή. Το 1993 εκάρη μοναχός, τον ίδιο χρόνο χειροτονήθηκε διάκονος και το 1996 πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Ρόδου Απόστολο δίπλα στον οποίο και υπηρέτησε. Είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2002 ο π. Απόστολος ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες για μεταπτυχιακές σπουδές και το 2004 αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης (Boston University) με το Πτυχίο Masters. Υπηρέτησε στις ενορίες της Μασαχουσέτης του Ευαγγελισμού του Brockton, του Αγίου Γεωργίου του Southbridge και των Αγίων Αναργύρων του Marlborough. Από το 2004 υπηρετεί ως ιερατικώς προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Δημητρίου Αστορίας στη Νέα Υόρκη.
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3139&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 10.03.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote