Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΤΕΞΕΤΑΣΤΕΟΙ Εκτύπωση E-mail
02.03.09

 

Του Σάκη Σερέτη
Τελικά μόνο σοβαρότητα και υπευθυνότητα δεν πουλάει το μαγαζάκι της 29ης οδού που έχει την επιγραφή, Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.
Αφού μας ζάλισαν και οι δύο πλευρές τον έρωτα, με τις μεγάλες εξαγγελίες περί διαφάνειας και εξυγίανσης, ήρθε η ώρα της αναδίπλωσης και βάζουν τώρα στο πικάπ, την άλλη πλευρά του δίσκου, αυτή για το καλό της παρέλασης.

 

Εννέα μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από την ομάδα του κ. Δημήτρη Καλαμαρά και τα φαντάσματα του αμαρτωλού παρελθόντος, έκαναν ξανά την επανεμφάνιση τους,, στήνοντας με την ευγενική χορηγία της σημερινής τριάδας εξουσίας αλλά και κάποιων από την αντιπολιτευτική ομάδα του κ.Ντίνου Ράλλη, τον χορό της συγκάλυψης.
Η επιστολή που κατέθεσε επίσημα ο κ.Απόστολος Σκοτίδας της οποίας το περιεχόμενο παραμένει άγνωστο μέχρι στιγμής για το πλατύ κοινό, αναμένεται με την ανάγνωση της, να αποδείξει, πως κρατάει σε ομηρία την σημερινή τριάδα εξουσίας της «κραταιάς»(Δ.Καλαμαρά Π.Μιχαλέα, Χ.Βουρνά και ταυτόχρονα, να συμπαρασύρει στην δίνη του σκανδάλου και μερικά στελέχη της αντιπολιτευτικής ομάδας του κ. Ντίνου Ράλλη, οι οποίοι γνώριζαν και σιωπούσαν για τους δικούς τους λόγους προφανώς.
Ο ίδιος ο κ. Ντίνος Ράλλης, επικαλέστηκε άγνοια για το περιεχόμενο της επίμαχης επιστολής και κάλεσε δημόσια τον κ Δημήτρη Καλαμαρά, να γνωστοποιήσει άμεσα το περιεχόμενο της.
Ωστόσο οι πληροφορίες λένε, ότι γνωρίζει πολύ καλά τι αναφέρεται στην περίφημη επιστολή και απλώς κρατάει στάση αναμονής, αφήνοντας άλλους να βγάλουν το «φίδι από την τρύπα»
Η «μουδιασμένη» ή και πολλές φορές ανύπαρκτη αντίδραση του, σε μια σειρά θεμάτων που έχρηζαν άμεσης αντιμετώπισης, (καταγγελία Γαλάτουλα για απώλεια εγγράφων),έδωσε το περιθώριο για ανάπτυξη σχολίων, που συνοψίζονται στο εξής ένα: «Ο επικεφαλής της αντιπολιτευτικής ομάδας παραμένει έγκλειστος στο μπαλόνι των φιλοδοξιών του, αγνοώντας τα πραγματικά προβλήματα».
Η άγνοια ωστόσο, δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για κανέναν.
Πόσο μάλλον για τον κ.Ντίνο Ράλλη, που έχοντας για προεκλογική σημαία την διαφάνεια, εξελέγη για να δίνει λύση στα προβλήματα και όχι να τα συντηρεί με πράξεις ή ακόμα και με παραλείψεις του.
Όμως για το περιεχόμενο της επιστολής του κ.Απόστολου Σκοτίδα,(εκτός από τον ίδιο), άλλοι γνωρίζουν από καιρό και τηρούν αποστάσεις ασφαλείας και κάποιοι άλλοι, πραγματεύονται έντεχνα την «ασθενική» θέληση του συντάκτη της, να δημοσιοποιηθεί μετά την παρέλαση.
«Αποφεύγω να κάνω δημόσιες δηλώσεις για θέματα ιδιαίτερα ευαίσθητα για πολλούς, εντούτοις, λόγω των εξελίξεων που έχει λάβει το θέμα, αναγκάζομαι να δηλώσω τα εξής:
1) Η τοποθέτησή μου, τόσον στην προσωπική μου συζήτηση με τον κ. Καλαμαρά στις 4 Φεβρουαρίου, όσον και στη συνεδρίαση της 18ης του ιδίου μηνός, ενώπιον όλων των μελών του Δ.Σ., ήταν σαφής: ότι έχω καταθέσει επιστολή και δεν έχω κάνει πρόταση για καθυστέρηση της ανάγνωσης αυτής.
2) Ουδέποτε απέσυρα την επιστολή αυτή».
Αυτή την δήλωση έδωσε ο κ Απόστολος Σκοτίδας στον γράφοντα ,όσον αφορά στο περιεχόμενο από το πρόσφατο άρθρο μας (ΠΑΛΙΑ ΣΟΥΞΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΑΛΤΣΑ # 2), που φιλοξένησε τις απόψεις στελεχών της Ομοσπονδίας, για το θέμα της μυστηριώδους επιστολής προς τον κ.Δημήτρη Καλαμαρά .
Σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ,Καλαμαρά, το περιεχόμενο αυτής της επιστολής περιλαμβάνει την κατάθεση μιας «προσωπικής γνώμης» του κ.Σκοτίδα και τίποτε περισσότερο.
Μάλιστα μου ανέφερε ότι έχει ακούσει και στο παρελθόν για το ίδιο θέμα και το οποίο έχει ελεγχθεί από την αρμόδια εξελεγκτική επιτροπή, χωρίς όμως να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία.
Δηλαδή κατά τον κ. Πρόεδρο, πολύς σαματάς για το τίποτα !!!!
Όμως αφού θεωρεί το θέμα υποβαθμισμένο και χωρίς ιδιαίτερη σημασία, γιατί δεν προχώρησε στην ανάγνωση της επιστολής;
Γιατί την απέσυρε και την κρατά στο συρτάρι του, όπως ο ίδιος ανέφερε ;
Ωστόσο εκ των πραγμάτων, η «προσωπική γνώμη» του κ.Σκοτίδα δεν μοιάζει και τόσο «προσωπική», αφού του θέματος είχε επιληφθεί η εξελεγκτική επιτροπή(όπως δήλωσε ο κ. πρόεδρος), η οποία λειτούργησε στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της και έχει φέρει τα ευρήματά της εις γνώσιν των υπευθύνων, οι οποίοι όμως μάλλον αποδείχθηκαν τραγικά ανεύθυνοι, ακολουθώντας την τακτική του Πόντιου Πιλάτου.
Επειδή όμως αν δεν με απατά η μνήμη μου, τα ευρήματα της εξελεγκτικής επιτροπής ήταν αρκετά και είχαν χαρακτηρισθεί ηθικά και ποινικά κολάσιμα και αναφέρονταν όλα στην αμαρτωλή προεδρία του κ.Ν.Διαμαντίδη, όπου ο κ.Καλαμαράς είχε την θέση του Α! αντιπροέδρου, καλό θα ήταν να μας υπενθυμίσει ο κ.Καλαμαράς (σημερινός πρόεδρος), σε ποιο γεγονός «υποβαθμισμένο» αναφέρεται ο κ.Σκοτίδας ;
Οι οικονομικές και διοικητικές ατασθαλίες θεωρούνται «υποβαθμισμένο» γεγονός;
Μήπως η συγκάλυψη εμπεριέχει ποσοστό συμμετοχής και σε ποιο βαθμό άραγε;
Το σίγουρο είναι, πως η ανάγνωση της επίμαχης επιστολής θα ξεδιαλύνει τις όποιες αμφιβολίες, ενώ παράλληλα, θα μπορέσει να φρεσκάρει τις μνήμες των μελών του τότε διοικητικού συμβουλίου, αλλά και όλων των άλλων που βρέθηκαν παρόντες σε εκείνη την γενική συνέλευση, και που ξέρουμε;
Μπορεί ο συνδυασμός των γεγονότων με το περιεχόμενο της επίμαχης επιστολής, να καταδείξει κάποιες υπόγειες διαδρομές και ίσως κάποιες μυστικές συμφωνίες, που προφανώς δεν τηρήθηκαν και έτσι προκάλεσαν την καθυστερημένη «έκφραση προσωπικής γνώμης» του συντάκτη της ….
Ωστόσο το κατόπιν εορτής «ξεφόρτωμα του πτώματος», οδηγεί σε πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα, ιδίως όταν έχουν προηγηθεί ολέθριες επικοινωνιακές τσουλήθρες, κραδαίνοντας το λάβαρο της διαφάνειας.
Πάντως όπως και νάχει το θέμα, η δοσολογία της αμφισβήτησης που πηγάζει από το δύσοσμο παρελθόν των «πρωταγωνιστών» της, βγάζει την ομοσπονδία στην σέντρα και στα γαλάζια αποδυτήρια , αναζητείτε ο αποδιοπομπαίος που θα εξευμενίσει έστω και προσωρινά, τα κακά πνεύματα.
Λέτε να δούμε εξεταστική επιτροπή στον ορίζοντα;
Αν η απάντηση είναι ΝΑΙ.
Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μάθουμε ποιοι θα κριθούν μετεξεταστέοι και για πόσο καιρό;
Όμως το πουλόβερ της συγκάλυψης άρχισε να ξηλώνεται σιγά-σιγά και οι εξελίξεις που δρομολογούνται θα αποκαλύψουν την γύμνια των «μεγαλοπαραγόντων» που υπέκυψαν στην γοητεία της συναλλαγής !!!!!!
Αρκεί να διαβαστεί σύντομα η επιστολή, ή ο παραιτηθείς πρόσφατα κ.Απόστολος Σκοτίδας, αποφασίσει να ενημερώσει ΕΠΊΣΗΜΑ την κοινή γνώμη για το περιεχόμενο της…..
 
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3133&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 11.04.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote