Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πιθανή αποχή των ΗΠΑ από σύνοδο του ΟΗΕ για το ρατσισμό
Πιθανή αποχή των ΗΠΑ από σύνοδο του ΟΗΕ για το ρατσισμό Εκτύπωση E-mail
01.03.09

Προς μποϊκοτάζ τη συνόδου του ΟΗΕ για το ρατσισμό, στη Γενεύη τον Απρίλιο, προσανατολίζονται οι ΗΠΑ, καθώς διαφωνούν με το προσχέδιο της επίσημης ανακοίνωσης.

Αμερικανοί αντιπρόσωποι ταξίδευσαν έως τη Γενεύη για να προωθήσουν προτάσεις για την σύνταξη του εγγράφου, το οποίο θ' αντικαταστήσει το προηγούμενο αμφιλεγόμενο προσχέδιο, που είχε προετοιμασθεί το 2001 κατά τη σύνοδο στο Ντέρμπαν της Νοτίου Αφρικής. Από την πλευρά τους, οι Αμερικανοί προέβαλαν αντιρρήσεις τονίζοντας πως σ' αυτό στοχοποιείται το Ισραήλ, αλλά κι η ελευθερία του λόγου λόγω της απαγόρευσης για "προσβολή της οποιασδήποτε θρησκείας".

 

"Το διαπραγματευόμενο έγγραφο έχει πάει από το κακό στο χειρότερο και το υπάρχον κείμενο δεν μπορεί να σωθεί. Κατά συνέπεια, οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να συμμετάσχουν πλέον στις διαπραγματεύσεις για το κείμενο, ούτε θα συμμετάσχουν στη σύνοδο βάσει αυτού του κειμένου. Μία σύνοδος που θα βασισθεί πάνω σ' αυτό το κείμενο θα αποτελέσει μία χαμένη ευκαιρία για να μιλήσουμε ανοικτά για το διατηρούμενο πρόβλημα του ρατσισμού" τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρόμπερτ Γουντ.

Ο ίδιος τονίζει πως οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι είναι ακόμη εφικτό ένα έγγραφο στην προβλεπόμενη συνδιάσκεψη, σε περίπτωση που δεν αποκλεισθεί κάποια χώρα ή σύρραξη και δεν περιλαμβάνει εκφράσεις που θα αποκλείουν την κριτική επί θρησκευτικών ομάδων, που εμποδίζουν την ελευθερία του λόγου.

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3123&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote