Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πολιτική κόντρα ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την οικονομία
Πολιτική κόντρα ενόψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την οικονομία Εκτύπωση E-mail
27.02.09

Στη δίνη της κρίσης βρίσκεται η αγορά, ενώ το «πάγωμα» των δανείων επιτείνει το αδιέξοδο για επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Την ίδια ώρα, η πολιτική κόντρα κορυφώνεται με φόντο την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τις δυσοίωνες προβλέψεις για την Ελληνική οικονομία. Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δεσμευθεί για πιστή εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και θα επιδιώξει στήριξη από τους ισχυρούς. Δριμεία επίθεση εξαπολύει στον Κώστα Καραμανλή η αντιπολίτευση, που τον κατηγορεί για έλλειψη σχεδίου.

Η Ελληνική κυβέρνηση προσδοκά τώρα στη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αλλά και των ισχυρών οικονομικά Κρατών της ΕΕ, όπως η Γερμανία. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ερωτηθείς αν ο κ. Καραμανλής θα συμπαραταχθεί με τις θέσεις κάποιας ισχυρής οικονομικά χώρας, απάντησε ότι «η Ελλάδα θα προασπίσει τα εθνικά της συμφέροντα δια του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, όπως κάνει ο κ. Καραμανλής υπεύθυνα όλες τις φορές που εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό». Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι «φαίνεται ο Πρωθυπουργός πηγαίνει εκεί ως θεατής, χωρίς σχέδιο, χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις. Ίσως με την προσφιλή του τακτική να μη θέσει πήχη, ώστε να μην περάσει από κάτω».

Για νέα αντιλαϊκά μέτρα και μεταφορά τις κρίσης στο λαό κάνει λόγο το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ουδέτερο παρατηρητή των εξελίξεων, ενώ για έλλειψη σχεδίου κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΛΑ.Ο.Σ. Κόντρα όμως έχει ξεσπάσει και για τους υπέρογκους μισθούς και τα προκλητικά μπόνους των golden boys, την ώρα που ο Πρωθυπουργός ζήτησε πλαφόν αποδοχών στα 6.000 ευρώ μικτά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτηθείς αν θα εφαρμοστούν οι εξαγγελίες Καραμανλή, απάντησε ότι «οι εξαγγελίες είναι δεσμευτικές και όλα όσα λέει αυτή η κυβέρνηση, γίνονται πράξη». Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του σχολίασε με νόημα: «Ας έρθει η κυβέρνηση και ας προτείνει νομοθετικά, αυτά τα οποία εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός».

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3119&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote