Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τριμηνιαίος έλεγχος πεπραγμένων
Τριμηνιαίος έλεγχος πεπραγμένων Εκτύπωση E-mail
27.02.09

Κάθε τρεις μήνες θα ελέγχονται οι υπουργοί για το εάν υλοποιούν τις εντολές του πρωθυπουργού για περικοπή δαπανών, διεκρίνισε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος.

Μιλώντας αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την απόδοση των μέτρων στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης, ο κ. Αντώναρος δήλωσε πως αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητο να πετύχουν σε όλο το εύρος τους και στα χρονικά περιθώρια που έθεσε ο ίδιος ο κ. Καραμανλής για καθένα από αυτά.

Είπε επίσης πως δεν θα είχε μειωθεί το έλλειμμα του 2004 και του 2005, αν δεν είχαν επιτευχθεί οι στόχοι της κυβέρνησης και ανέφερε την ανάγκη να καταβληθούν και άλλες προσπάθειες.

Ως παράδειγμα ανέφερε τη μείωση των ελαστικών δαπανών του δημόσιου τομέα κατά 10%, κάνοντας λόγο για απόλυτα εφικτό στόχο.

Προχωρώντας σε μια πρώτη κίνηση εφαρμογής των μέτρων που ζήτησε ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο, ζήτησε να υλοποιηθεί άμεσα η εντολή Καραμανλή για περικοπή των δαπανών του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε από όλους τους προέδρους και διευθύνοντες συμβούλους των ΔΕΚΟ να προχωρήσουν σε μειώσεις των ελαστικών δαπανών κάτά 10%, καθώς και να μειώσουν τις αμοιβές τους στα όρια του μισθού του γενικού γραμματέα του υπουργείου, δηλαδή στις 6.100 ευρώ μεικτά.

Από την πλευρά του, κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αλαβάνο, ο πρόεδρος της ΔΕΗ, Τάκης Αθανασόπουλος, αφού δήλωσε ότι «η Επιχείρηση έχει ήδη προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, για να συνδέσει τους μισθούς της διοίκησης με την παραγωγικότητα», απέφυγε να απαντήσει, σε ερώτηση του ραδιοφωνικού σταθμού City 99,5, για το ενδεχόμενο μείωσης και του μισθού του.

Υπενθυμίζεται ότι, την Τετάρτη, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός σήμανε συναγερμό για την περικοπή των δαπανών, ζητώντας «απόλυτη δημοσιονομική πειθαρχία» από τους υπουργούς του, ενώ έδωσε και έναν κατάλογο 12 δράσεων προς αυτήν την κατεύθυνση, για τις οποίες τόνισε ότι δεν χωρά καμιά ολιγωρία και καμιά υπέρβαση. Σχολιάζοντας όσα ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής στο υπουργικό συμβούλιο, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου τόνισε την Πέμπτη ότι «ο πρωθυπουργός τα ίδια έλεγε το 2004» και έθεσε το ερώτημα «ποιόν κοροϊδεύουν, μέχρι πότε θα συνεχίσουν να λένε λόγια. Οι πολίτες έχουν βαρεθεί τα ψέματα».

Ειδικά για τις αμοιβές των στελεχών του Δημοσίου, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι στο Δημόσιο «δεν υπάρχουν golden boys, αλλά blue boys» και ζήτησε να καταθέσει η κυβέρνηση πλήρη κατάλογο με τη μισθοδοσία όλων των ανώτατων στελεχών των δημοσίων επιχειρήσεων, καθώς και να πει κατά πόσο θα περικόψει τους μισθούς τους.

Ερωτηθείς αργότερα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ υπολογίζει τα στελέχη αυτά σε εκατοντάδες ή σε αριθμό που πλησιάζει τα 1.000 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των ανώνυμων εταιρειών του Δημοσίου και προσέθεσε: «Θα κάνουμε τον τελικό υπολογισμό των μισθών τους, εκτός αν ευαισθητοποιηθεί η κυβέρνηση και παρουσιάσει στοιχεία».

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ακόμη ότι «με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ δεν θα υπάρχουν golden, blue ή green boys, αλλά μόνο στελέχη που θα έχουν λογικούς μισθούς και θα αξιολογούνται».



e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3113&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote