Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Έκκληση Ισραήλ στους ηγέτες για βοήθεια στη Γάζα
Έκκληση Ισραήλ στους ηγέτες για βοήθεια στη Γάζα Εκτύπωση E-mail
27.02.09

Το Ισραήλ κάλεσε την Πέμπτη τους ηγέτες όλου του κόσμου να προσφέρουν βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς όμως να σπάσουν το διπλωματικό εμπάργκο σε βάρος των ισλαμιστών της Χαμάς που ελέγχουν την παραλιακή αυτή περιοχή.

"Υπάρχει ανάγκη να βοηθήσουμε τη Γάζα χωρίς να δώσουμε νομιμότητα στη Χαμάς", δήλωσε η ισραηλινή ΥΠΕΞ Τζίπι Λίβνι από το Τελ Αβιβ, μετά τις συνομιλίες που είχε με τον επισκεπτόμενο την περιοχή Αμερικανό απεσταλμένο στη Μέση Ανατολή Τζόρτζ Μίτσελ.

Οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφεύγουν τον διάλογο με την Χαμάς, και επικαλούνται την άρνηση της να απαρνηθεί τη βία και να αναγνωρίσει το Ισραήλ και τις υφιστάμενες ειρηνευτικές συμφωνίες. Όμως μερικοί δυτικοί αξιωματούχοι έχουν απευθύνει έκκληση τις τελευταίες ημέρες να περιληφθεί και η Χαμάς στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Την Τετάρτη ο Βρετανός ΥΠΕΞ Ντέιβιντ Μίλιμπαντ δήλωσε ότι η συνομιλία με την Χαμάς "είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να γίνει". Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν πρόσθεσε τη φωνή του σήμερα, λέγοντας στον Μίτσελ, που επισκέφθηκε την Άγκυρα πριν από το Τελ Αβιβ, ότι η Ουάσινγκτον θα πρέπει να δεσμεύσει την Χαμάς για το καλό των ειρηνευτικών προσπαθειών. "Ακόμη και αν δεν εγκρίνουμε τις μεθόδους της Χαμάς, η Χαμάς δεν θα πρέπει να εξαιρεθεί από την ειρηνευτική διαδικασία και θα πρέπει να ενταχθεί στο πολιτικό σύστημα και την ειρηνευτική διαδικασία", δήλωσε ένας τούρκος αξιωματούχος που συμμετέχει στις συνομιλίες.


Ηγετικό στέλεχος του Λικούντ υπέρ της επανάληψης των "στοχευμένων επιθέσεων"

Ο Σιλβάν Σαλόμ, αξιωματούχος του Λικούντ, του δεξιού κόμματος που κατά τα φαινόμενα θα ηγείται της προσεχούς ισραηλινής κυβέρνησης, ζήτησε την επανάληψη των "στοχευμένων επιθέσεων" κατά αξιωματούχων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας για να σταματήσουν οι εκτοξεύσεις ρουκετών κατά ισραηλινών στόχων. "Πρέπει να απαντάμε αμέσως σε κάθε εξαπόλυση ρουκετών και να επαναλάβουμε τις στοχευμένες επιθέσεις κατά των ηγετών των τρομοκρατών της Χαμάς", δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση αυτός ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ. "Ειδάλλως, μια νέα επιχείρηση "Συμπαγές μολύβι" θα είναι αναπόφευκτη" πρόσθεσε, αναφερόμενος στην τελευταία ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας (27 Δεκεμβρίου-18 Ιανουαρίου), στη διάρκεια της οποίας πάνω από 1.300 Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3109&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote