Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Μιλόσοσκι: το πρόβλημα είναι στην ελληνική πλευρά
Μιλόσοσκι: το πρόβλημα είναι στην ελληνική πλευρά Εκτύπωση E-mail
25.02.09

«Η Δημοκρατία της Μακεδονίας επί 15 χρόνια επιδεικνύει ετοιμότητα για λύση στο ζήτημα της ονομασίας.Θεωρώ ότι το πρόβλημα έγκειται στην ελληνική επιθυμία και στη συγκαλυμμένη ατζέντα μέσω της διένεξης για το όνομα να εκμεταλλευτούν αυτό το ζήτημα για την αμφισβήτηση της εθνικής και γλωσσικής μας ταυτότητας.

Θεωρώ ότι λύση μπορεί να υπάρξει και μάλιστα, όχι "βαλκανική" λύση, αλλά, "ευρωπαϊκή", εφ' όσον η Ελλάδα προσεγγίσει με ευρωπαϊκό τρόπο αυτή την εκκρεμότητα», δήλωσε στα Σκόπια ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντώνιο Μιλόσοσκι.

Κληθείς να σχολιάσει τις επισημάνσεις της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη, στο Ίδρυμα "Brookings" στην Ουάσιγκτον, να σταματήσει η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι την εθνικιστική πολιτική που ακολουθεί ώστε να καταστεί δυνατή η επίτευξη συμβιβαστικής λύσης στο θέμα του ονόματος, ο κ. Μιλόσοσκι ανέφερε:
«Εάν αναφερόμαστε στον εθνικισμό των Βαλκανίων, νομίζω ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας έχει πολύ πιο ισχυρούς δεσμούς με αυτόν, από ό,τι έχουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σε εκείνο το τμήμα της Ευρώπης που θεωρείται εμπνευστής της ευρωπαϊκής ιδέας. Εμείς δεν ζητούμε τίποτε περισσότερο από την Ελλάδα, η οποία παρουσιάζεται ως ευρωπαϊκή χώρα, εκτός από μία ευρωπαϊκή συμπεριφορά έναντι ενός μικρότερου γείτονα και σεβασμό της αξιοπρέπειας μας».

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι η Ελλάδα προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Γραφείο Συνδέσμου της ΠΓΔΜ στην Αθήνα, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα «Die Tageszeitung», όπου απευθύνει έκκληση «για σεβασμό των δικαιωμάτων της μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα».

Κατά τον κ. Μιλόσοσκι, το διάβημα διαμαρτυρίας είναι αβάσιμο, διότι «τα δικαιώματα των μειονοτήτων είναι οικουμενικά και οι χώρες όχι μόνον έχουν το δικαίωμα, αλλά, έχουν και την υποχρέωση να τα προβάλλουν και να μεριμνούν γι αυτά».

ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3106&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote