Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αποφασισμένη για όλα η μυστηριώδης «Αλεξάντροβα» σύμφωνα με τον πιλότο
Αποφασισμένη για όλα η μυστηριώδης «Αλεξάντροβα» σύμφωνα με τον πιλότο Εκτύπωση E-mail
25.02.09

Το θρίλερ κορυφώνεται γύρω από τη γυναίκα-μυστήριο, που χρησιμοποιώντας το όνομα Αλεξάντροβα, σχεδίασε και υλοποίησε νοικιάζοντας το ελικόπτερο την κινηματογραφική απόδραση.

Ο πιλότος την περιέγραψε στους αστυνομικούς ως γυναίκα-κομάντο, σκληρή, εκπαιδευμένη και αποφασισμένη για όλα, που δεν δίστασε να κρεμαστεί από την πόρτα του ελικοπτέρου και να τραβήξει η ίδια τον Ριζάι και τον Παλαιοκώστα πάνω σε αυτό, την ώρα που πάνω από το κεφάλι της σφύριζαν οι έλικες του ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς: «Η γυναίκα είχε κινητό μαζί της και έστελνε συνέχεια μηνύματα. Την ώρα που περνούσαμε πάνω από την περιοχή των Άνω Λιοσίων, ο άνδρας μου άρπαξε και μου έβγαλε βίαια τα ακουστικά από το κεφάλι μου και με το δεξί του χέρι μου έκανε λαβή στο λαιμό κρατώντας χειροβομβίδα και με απείλησε λέγοντάς μου "μην κάνει καμιά μαλ…, θα τιναχθούμε όλοι στον αέρα. Πάμε στον Κορυδαλλό". Στο αριστερό του χέρι κρατούσε ένα αυτόματο τύπου Scorpio. Η γυναίκα εμφάνισε ένα μαχαίρι και το κράταγε αριστερά στο ύψος του λαιμού μου». Η μυστηριώδης γυναίκα μίσθωσε δύο φορές το ελικόπτερο χρησιμοποιώντας πλαστά στοιχεία με το όνομα Αλεξάντρωβα, υπολόγισε την διαδρομή και έκανε όλες τις συνεννοήσεις με τους δύο κρατούμενους, αδιαφορώντας ακόμη και για τα χαρακτηριστικά της που άφησε ακάλυπτα.

Ο άνδρας που τη συνόδευε, ήταν μόνο η ασφάλειά της. Περιγράφοντας τους ο χειριστής του ελικοπτέρου είπε: «Η γυναίκα ήταν ηλικίας περίπου 35 ετών, ύψους περίπου 1,65, με ξανθά μαλλιά, λεπτή με λευκό χρώμα δέρματος και μιλούσε καλά Ελληνικά. Ο άνδρας ήταν ηλικίας 30 με 35 ετών, ύψους περίπου 1,70 και σχετικά αδύνατος. Το χρώμα των μαλλιών του δεν το πρόσεξα, γιατί φορούσε σκούφο κατεβασμένο μέχρι χαμηλά. Το χρώμα του προσώπου του ήταν λευκό και μιλούσε και αυτός καλά Ελληνικά». Ο συνάδελφός του πιλότος της ΙNTERJET
Δημήτρης Γκαργκάνας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, επιβεβαίωσε την περιγραφή της γυναίκας, καθώς την είχε δει τις προηγούμενες δύο φορές που νοίκιασε το ελικόπτερο και αποκάλυψε, ότι και τις δύο φορές η γυναίκα αυτή μπαίνοντας στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» υποβλήθηκε σε έλεγχο στοιχείων και αποσκευών από την ασφάλεια.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου αναφερόμενος στη στιγμή της απόδρασης, είπε: «Με τη μηχανή του ελικοπτέρου εν λειτουργία, η γυναίκα άνοιξε την αριστερή πόρτα και κατέβηκε ψύχραιμη. Άφησε την πόρτα της ανοιχτή, αφού πάτησε στην ταράτσα, σε ένα ελεύθερο τμήμα που είχε διαθέσιμο, άνοιξε τη συρόμενη πόρτα των επιβατών από την αριστερή πλευρά και στη συνέχεια κινήθηκε προς το πίσω μέρος του ελικοπτέρου κοιτώντας προς τα κάτω στην αυλή. Τον κυβερνήτη του ελικοπτέρου επιβεβαιώνει και ο σωφρονιστικός υπάλληλος Λάμπης Ζαμπόλης, που είπε στους αστυνομικούς: «Μόλις ακούμπησε το ελικόπτερο στην ταράτσα, ξεδίπλωσε η γυναίκα την ανεμόσκαλα και ανέβηκαν οι κρατούμενοι». Οι δράστες ήξεραν μέσω κινητού τηλεφώνου, ακριβώς που θα έπρεπε να οδηγήσουν τον πιλότο του ελικοπτέρου. Όπως είπε στην κατάθεσή του: «Μείωσα ταχύτητα και μου είπε: "Την βλέπεις τη μπλε σακούλα στην ταράτσα;". Εννοούσε ταράτσα μέσα στη φυλακή. Εγώ του απάντησα "ναι" και αυτός μου είπε: "Εκεί θα προσγειωθείς. Εάν δεν προσγειωθείς, εδώ θα μείνουμε όλοι"».

Η μυστηριώδης γυναίκα ανέλαβε όλα τα υπόλοιπα. Μέχρι που οι δραπέτες ανέβηκαν στο ελικόπτερο, εκείνη είχε τον πρώτο ρόλο. Όπως είπε ο πιλότος: «Εμφανίσθηκε και μπήκε στην καμπίνα του ελικοπτέρου ο Αλκέτ Ριζάι. Ακολούθησε με σχετικά μεγάλη καθυστέρηση, περίπου 30 με 40 δευτερόλεπτα, ο Παλαιοκώστας. Οι τρεις άνδρες που βρισκόταν μέσα στην καμπίνα, φώναζαν στη γυναίκα που ήταν εκτός και σκυμμένη στο πίσω αριστερά σημείο προσγειώσεως  "κόψ’ το, κόψ’ το, κόψ’ το". Μετά από πάροδο περίπου 20 δευτερολέπτων επιβιβάστηκε και αυτή στην εμπρός και αριστερή θέση του ελικοπτέρου και όλοι μου φώναζαν: "Φύγε γρήγορα, φύγε γρήγορα"». Στηριζόμενη στην λεπτομερή περιγραφή του πιλότου, η Αστυνομία αναζητά την άγνωστη γυναίκα στο στενό περιβάλλον των Παλαιοκώστα και Ριζάι. Ερευνούν το ρόλο μιας Ελληνίδας που προσπάθησε τρεις φορές να επισκεφθεί τον Παλαιοκώστα στις φυλακές, αλλά και τις ερωτικές συντρόφους του Αλβανού συνεργού του.

Πηγή: ALPHA

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3101&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote