Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πέντε στον εισαγγελέα για την απόδραση
Πέντε στον εισαγγελέα για την απόδραση Εκτύπωση E-mail
24.02.09

Στο Αυτόφωρο του Πειραιά οδηγούνται ο πιλότος του ελικοπτέρου με το οποίο απέδρασαν χθες από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριτζάι, τέσσερις σωφρονιστικοί υπάλληλοι και ένας εξωτερικός φρουρός.

Οι πέντε αντιμετωπίζουν την κατηγορία της συμμετοχής σε απόδραση, σύμφωνα με το άρθρο 173 του Ποινικού Κώδικα.

Παράλληλα, τo άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όλων των σωφρονιστικών υπαλλήλων και ειδικών φρουρών της Γ' πτέρυγας των Φυλακών Κορυδαλλού ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νίκος Δένδιας.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, οι δυο κρατούμενοι φαίνεται ότι προετοίμαζαν το σχέδιο της απόδρασης εδώ και αρκετό καιρό. Συγκεκριμένα, στις 29 Ιανουαρίου είχε βρεθεί στο κελί τους, στον Κορυδαλλό, ένα αυτοσχέδιο σχοινί, φτιαγμένο από λωρίδες κουβέρτες, δεμένες μεταξύ τους. Το περιστατικό είχε καταγγείλει άλλος κρατούμενος, λέγοντας ότι ετοιμάζονταν για απόδραση και για το λόγο αυτό, τον ξυλοκόπησε άγρια ο Αλβανός Αλκέτ Ριτζάι.

Σημειώνεται ότι στις φυλακές εκτός από τον εισαγγελέα - επόπτη βρίσκεται από το πρωί και ο εισαγγελέας που έχει αναλάβει τη διενέργεια της έρευνας για την απόδραση και ήδη έχει αρχίσει να εξετάζει σωφρονιστικούς υπαλλήλους, αλλά και κρατούμενους. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της απόδρασης οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι που είχαν εκείνη την ώρα υπηρεσία, παρέμειναν απλοί θεατές είτε επειδή απειλήθηκαν από τους συνεργούς των κρατουμένων, είτε επειδή πιάστηκαν ανέτοιμοι.

Την ίδια ώρα, μαζί με τους δύο φρουρούς που είχαν σκοπιά στα δύο υπερυψωμένα φυλάκια των φυλακών, καθώς και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που είχαν βάρδια στα απομονωτήρια των δύο κακοποιών, στον εισαγγελέα Εφετών Πειραιά θα οδηγηθεί και ο πιλότος του ελικοπτέρου, σε βάρος του οποίου έχει σχηματιστεί δικογραφία για την απόδραση των Παλαιοκώστα - Ριτζάι.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3096&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote