Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow ΠΑΛΙΑ ΣΟΥΞΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΑΛΤΣΑ # 2
ΠΑΛΙΑ ΣΟΥΞΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΦΑΛΤΣΑ # 2 Εκτύπωση E-mail
23.02.09

Του Σάκη Σερέτη

 

Ενός κακού ανακοινωθέντος μύρια έπονται.

Ειδικά για την σημερινή ηγεσία της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, τα μύρια κακά μαντάτα έρχονται διαδοχικά το ένα μετά το άλλο.

 

Πριν προλάβουν να κλείσουν οι πληγές του αμαρτωλού παρελθόντος, «καινούργιες» με παλιό άρωμα κάνουν την εμφάνιση τους και οι οποίες όχι μόνο δεν κλείνουν, αλλά χάσκουν ορθάνοιχτες συμβάλλοντας στην γρήγορη σήψη του προβαλλόμενου νέου (με παμπάλαια υλικά) συστήματος εξουσίας της Ομοσπονδίας.

Η παραίτηση του κ.Απόστολου Σκοτίδα από το δυναμικό της «κραταιάς»,έρχεται να συμπληρώσει το πάζλ των έντονων ζυμώσεων που επικρατούν τελευταία ,στο καζάνι του Ομογενειακού φορέα.

Τα αίτια της παραίτησης είναι οι προσωπικοί λόγοι όπως επικαλέστηκε ο κ Σκοτίδας και το ανήγγειλε προφορικά, κατά την διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας, που έγινε το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου.

Οι πληροφορίες λένε, ότι όντως ο κ. Απόστολος Σκοτίδας παραιτήθηκε επικαλούμενος προσωπικούς λόγους και όχι για κάτι διαφορετικό, που έχει να κάνει με την κατάθεση (από τον ίδιο) μυστηριώδους επιστολής, που ενώ παραδόθηκε στην γραμματεία της Ομοσπονδίας επίσημα, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους παραμένει στο συρτάρι του προέδρου κ.Δημήτρη Καλαμαρά.

Την ύπαρξη και παρακράτηση της επιστολής αυτής, επιβεβαιώνει ο κ. Ντίνος Ράλλης (μέλος του διοικητικού συμβουλίου), ο οποίος τονίζει πως: «έχει ηθική και νομική υποχρέωση σαν πρόεδρος της Ομοσπονδίας ο κ.Δημήτρης Καλαμαράς, να γνωστοποιήσει εγκαίρως το περιεχόμενο της επιστολής προς τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, καθόσον αυτό επιβάλει το καταστατικό της Ομοσπονδίας και οι δημοκρατικές διαδικασίες».

Άγνοια του περιεχομένου της επίμαχης επιστολής δηλώνει ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας κ.Πέτρος Γαλάτουλας, ο οποίος τονίζει ότι «τον θίγει σαν γραμματέα το γεγονός της παρακράτησης της επίμαχης επιστολής.

Η διαδικασία προβλέπει πρωτοκόλληση του εγγράφου από την στιγμή που κατατέθηκε επίσημα και στην συνέχεια ανάγνωση, κατά την προσεχή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, ώστε να λάβουν γνώση όλα τα μέλη, όπως προβλέπει το καταστατικό» ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γράφοντα..

Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ.Δημήτρη Καλαμαρά ο οποίος παραδέχθηκε την ύπαρξη της επίμαχης επιστολής, εξηγώντας όμως , ότι το περιεχόμενο της δεν το γνωστοποίησε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, σεβόμενος την επιθυμία του συντάκτη της (Απόστολος Σκοτίδας),ο οποίος ήθελε να δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο της, μετά την ολοκλήρωση της Εθνικής μας παρέλασης.

Σύμφωνα πάντα με τον κ.Δ.Καλαμαρά , η επιστολή που κατέθεσε ο κ.Α.Σκοτίδας, δεν περιλαμβάνει σοβαρά στοιχεία και αφορά στην έκφραση της προσωπικής του γνώμης, για κάποιο θέμα που υπήρξε στο παρελθόν και το οποίο εξέτασε η εξελεγκτική επιτροπή χωρίς να προκύψει «αίμα στο μαχαίρι»,ήταν ο ακριβής χαρακτηρισμός του.

Είναι έτσι όμως τα πράγματα;

Ιδού η απορία . Και αν είναι έτσι, γιατί δεν διαβάστηκε η επιστολή το βράδυ της 18ης Φεβρουαρίου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου;

Ποιος ο λόγος να πικράνει ο κ.Καλαμαράς, τον συνοδοιπόρο του κ.Πέτρο Γαλάτουλα στην πρόσφατη εκλογική κούρσα ;

Η αμφισβήτηση στα πρόσωπα που κινούν τα νήματα εξουσίας στην Ομοσπονδία σήμερα, πηγάζει από το πρόσφατο παρελθόν τους και δεν είναι λίγοι αυτοί, που καταλογίζουν ευθύνες στην σημερινή ηγεσία, για τα προβλήματα που κρύβονται κάτω από το χαλί και αναζητούν έστω και καθυστερημένα λύσεις .

Λύσεις που ενέχουν όμως κινδύνους για τους μελαγχολικούς ένοικους, στο γαλάζιο μαγαζάκι της 29ης οδού.

Σίγουρα το κλειδί στην όλη υπόθεση είναι ο κ.Απόστολος Σκοτίδας, του οποίου η τοποθέτηση θα ρίξει άπλετο φως στην όλη υπόθεση και φυσικά, θα μπορούσε να αποκαλύψει ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέμματα..

Υπομονή λοιπόν και σύντομα θα επανέλθουμε με τους βίους των «πρωταγωνιστών» της παροικίας μας.

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3092&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 01.03.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote