Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα"
"Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" Εκτύπωση E-mail
23.02.09

Επανέλαβε το ενδεχόμενο κρατικοποίησης τραπεζών "όπου χρειαστεί", ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τους πέντε εθνικούς στόχους του κινήματος.

Τόνισε παράλληλα οτι το ΠΑΣΟΚ δεν θα επιτρέψει "τη χρηματοπιστωτική κρίση να την πληρώσει ο απλός μικρομεσαίος επιχειρηματίας"

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε επίσης λόγο για δίκαιη ανακατανομή του πλούτου, στήριξη του εισοδήματος, επένδυση στις υποδομές (νέα ενεργειακά κτήρια, ευρυζωνικά δίκτυα) και νέα αναπτυξιακά εργαλεία.

Η ρήση "Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα" είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στους πέντε εθνικούς στόχους για έξοδο από την κρίση.

Ελληνική φωνή παντού και με αξιώσεις

"Υιοθετούμε και πιάνουμε ξανά από τις δικές μας μέρες το νήμα μίας εξωτερικής πολιτικής που παρεμβαίνει σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εξελίξεις, υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια, που δίνει φωνή στην Ελλάδα".

Πράσινη ανάπτυξη

"Απέναντι στη διασπάθιση των πόρων μας, στην απαξίωση των παραγωγικών μας πλεονεκτημάτων, την υποβάθμιση του φυσικού, πολιτιστικού και ανθρώπινου πλούτου εμείς προτείνουμε το νέο πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης ? την λεγόμενη «πράσινη» ανάπτυξη".

Παιδεία και πολιτισμός

"Απέναντι σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν υπηρετεί τις ανάγκες του μαθητή, της οικογένειας και της ανάπτυξης της χώρας, διαμορφώνουμε, το πλαίσιο για μια σύγχρονη παιδεία. Δια βίου παιδεία. Εκπαιδευτική διαδικασία για πάντα και παντού. Παιδεία θεμέλιο του πολιτισμού, της δημοκρατίας, της ταυτότητάς μας, των αξιών μας και ζωντανό εργαλείο ανάπτυξης των ποιοτικών μας δυνατοτήτων, της προοπτικής μας ως χώρα και λαός".

Κράτος πρόνοιας

"Απέναντι στην απαξίωση του δικτύου προστασίας των πολιτών μας, στην ανασφάλεια και στην λογική ότι υγεία και πρόνοια είναι προνόμια και όχι δικαιώματα εμείς αναγεννούμε το κοινωνικό κράτος. Κοινωνικό δίκτυο που διασφαλίζει το δικαίωμα σε όλους για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Κοινωνικό δίκτυο που διακρίνεται για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει".

Παραγωγικό ευνομούμενο κράτος

"Για όλα τα παραπάνω απαιτείται ένα άλλο κράτος. Απέναντι στην ανομία και την κατάρρευση αρχών και αξιών, απέναντι σε ένα κράτος σπάταλο, πελατειακό, κτίζουμε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και παραγωγικό κράτος. Επιτελικό και αποκεντρωμένο. Ένα κράτος που σέβεται, προστατεύει, στηρίζει, εμπιστεύεται τον πολίτη".

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3087&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote