Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow «Δεν σκέφτομαι τις εκλογές»
«Δεν σκέφτομαι τις εκλογές» Εκτύπωση E-mail
23.02.09

Με τη φράση «δεν σκέφτομαι τις εκλογές», απάντησε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής στα σενάρια πρόωρης προσφυγής στις κάλπες.

Οι εκλογές δεν είναι στον σχεδιασμό μας, συνέχισε, εξαπολύοντας επίθεση στο ΠΑΣΟΚ ότι «παίζει με κορυφαίους θεσμούς», όπως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ, στην Καισαριανή, ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να αντιμετωπίσει η χώρα τη διεθνή οικονομική κρίση με τις λιγότερες επιπτώσεις.

«Εκείνο που μας απασχολεί είναι η προστασία της οικονομίας, η προστασία της κοινωνίας» είπε, τονίζοντας πως «δεν παίζω με το μέλλον του τόπου».

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε πως η εκλογολογία βλάπτει τη χώρα και στο σημείο αυτό εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας πως «κάνουν ζημιά στον τόπο όσοι επιδίδονται σε ανεύθυνα επικοινωνιακά τεχνάσματα».

«Σενάρια, πυροτεχνήματα, τεχνάσματα άλλων κομμάτων δεν μας αφορούν. Δεν παίζουμε με κορυφαίους θεσμούς όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όλα τα άλλα είναι χονδροειδείς ανευθυνότητες που εκθέτουν τους πρωταγωνιστές τους. Αυτά που εκτοξεύονται από το ΠΑΣΟΚ είναι πυροτεχνήματα» δήλωσε, ξεκαθαρίζοντας:

«Δεν σκέφτομαι εκλογές. Η εκλογολογία δεν μας αφορά, δεν απασχολεί. Οι εκλογές δεν είναι στον σχεδιασμό μας. Τέρμα η συζήτηση αυτή».

Αναφερόμενος στη διεθνή οικονομική κρίση, ο πρωθυπουργός είπε πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με την επέλαση της πιο σφοδρής οικονομικής καταιγίδας, μετά τη δεκαετία του ‘30, και πως στόχος της κυβέρνησης είναι να την αντιμετωπίσει με τις μικρότερες επιπτώσεις.

«Εκείνο που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να αντιμετωπίσουμε την κρίση και να περιορίσουμε τις αναπόφευκτες συνέπειές της. Αυτή είναι η έγνοια μας, δεν μας αφορούν τα άλλα, είναι άγχος άλλων κομμάτων και ζημιώνουν τον τόπο» τόνισε, σημειώνοντας ότι δεν θα υποχωρήσει σε εφήμερες σκοπιμότητες.

«Η απόφασή μας είναι να δώσουμε έμφαση στις ανάγκες του σήμερα χωρίς να υπονομεύονται οι αντοχές της οικονομίας» πρόσθεσε, περιγράφοντας τους τρεις βασικούς άξονες της κυβερνητικής πολιτικής με το τρίπτυχο: ανάπτυξη, δημοσιονομική εξυγίανση, στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων.

«Δεν έχουμε περιθώρια ευελιξίας» είπε, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση καλείται να επουλώσει την τεράστια οικονομική πληγή του δημόσιου χρέους που βρήκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι τα πέντε χρόνια που βρίσκεται η ΝΔ στην εξουσία έγινε σημαντικό έργο. Τολμούμε τη σύγκριση, είπε ο πρωθυπουργός, και αναρωτήθηκε τι θα γινόταν αν σήμερα με την κρίση είχαμε την ανεργία του 2004.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η πολιτική της κυβέρνησης έχει απτά αποτελέσματα και πρόσθεσε: «Ας μην αφήσουμε τα αποτελέσματα αυτά να επισκιάζονται από την παραπολιτική, τη φημολογία και την ανεύθυνη σεναριολογία».

Περιγράφοντας τη ζοφερή εικόνα που παρουσιάζουν οι οικονομίες άλλων χωρών, ο πρωθυπουργός είπε πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέγεθος και την έκτασή της οικονομικής κρίσης, τονίζοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε καλύτερη θέση από άλλες στην ευρωζώνη, αφού την ώρα που πανίσχυροι κολοσσοί καταρρέουν και οι απολύσεις στην Ευρώπη παίρνουν χαρακτήρα χιονοστιβάδας η Ελλάδα είναι μία από τις πέντε χώρες της Ευρωζώνης που προβλέπεται να έχει θετικό ρυθμό ανάπτυξης, χαμηλότερο έλλειμμα και χαμηλότερη ανεργία συγκριτικά με την ευρωζώνη.

Τέλος, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις αλλαγές που προωθούνται στην Παιδεία, προαναγγέλλοντας την αποσύνδεση του Λυκείου από τις πανελλαδικές εξετάσεις. Όπως χαρακτηριστικά είπε, χρειάζονται ένα νέο αυτόνομο ποιοτικό Λύκειο και ένα νέο αυτονομο εξεταστικό σύστημα.

apogevmatini

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3086&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote