Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Φοροκυνήγι αμερικανικού τύπου Εκτύπωση E-mail
28.05.07
Ασυλία σε καταγγέλλοντες διεφθαρμένους εφοριακούς Η κυβέρνηση μελετά 51 προτάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Φορολογική ασυλία στους φορολογούμενους που καταγγέλλουν διεφθαρμένους εφοριακούς, δυνατότητα πρόσβασης των φορολογικών αρχών σε τραπεζικά στοιχεία, υποχρεωτική διενέργεια των μεγάλων χρηματικών συναλλαγών μέσω του τραπεζικού συστήματος, φορολόγηση των stock options και επανασχεδιασμός της δομής των ΔΟΥ, ώστε να διατεθεί προσωπικό για τους ελέγχους, είναι μόνο μερικές από τις 51 συνολικά προτάσεις για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που εξετάζει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης και αποκαλύπτει σήμερα η «Κ».

 Οι προτάσεις αυτές θα αξιολογηθούν από τον κ. Αλογοσκούφη και τους συνεργάτες του, σε σειρά συσκέψεων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να περιληφθούν στο νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή.

Στόχος του νομοσχεδίου είναι να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο με μια νέα στρατηγική «χτυπώντας» τις αιτίες που το τροφοδοτούν και το διογκώνουν, όπως το ατελές και πολύπλοκο φορολογικό σύστημα και ο αναποτελεσματικός και διεφθαρμένος κρατικός μηχανισμός.

Γι' αυτόν το λόγο πολλές προτάσεις αφορούν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της διαφθοράς, αλλά και στην απλοποίηση του συστήματος, με ενιαίους φορολογικούς συντελεστές για ανώνυμες εταιρείες, ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=308&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 28.05.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote