Αρχική arrow ΥΓΕΙΑ arrow Επικίνδυνο φάρμακο
Επικίνδυνο φάρμακο Εκτύπωση E-mail
21.02.09

Η ευρωπαϊκή αρχή για τον έλεγχο των φαρμάκων συνέστησε την αναστολή της έγκρισης της κυκλοφορίας στην αγορά του φαρμακευτικού σκευάσματος κατά της ψωρίασης, Raptiva

το οποίο εμπορεύονται η γερμανική εταιρεία Merck KGaA και η αμερικανική Genentech, έπειτα από σχετική προειδοποίηση και της αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

«Οι κίνδυνοι από το Raptiva ξεπερνούν εφεξής τις θετικές επιδράσεις του» στους ασθενείς, κρίνει η ευρωπαϊκή υπηρεσία φαρμάκων, EMEA, σε ανακοίνωσή της.

Η υπηρεσία αυτή επέδωσε γνωμοδότηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την οποία εισηγείται την αναστολή της κυκλοφορίας αυτού του φαρμάκου στην αγορά.

«Τρία επαληθευμένα κρούσματα πολυεστιακής προοδευτικής λευκοεγκεφαλοπάθειας (σοβαρής λοίμωξης του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος) εντοπίστηκαν σε ασθενείς που λάμβαναν το Raptiva και δύο από αυτούς πέθαναν» επισήμανε η ΕΜΕΑ.

Το Raptiva είναι φάρμακο κατά της «χρονίας και σοβαρής» ψωρίασης και έλαβε έγκριση για την κυκλοφορία του στην ΕΕ το 2004 και στις ΗΠΑ το 2003.

Από την πλευρά της, η αμερικανική αρχή ελέγχου των φαρμάκων, FDA, εξέδωσε προειδοποίηση για το Raptiva και για τους κινδύνους εμφάνισης πολυεστιακής προοδευτικής λευκοεγκεφαλοπάθειας στους ασθενείς που το λαμβάνουν.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3075&Itemid=27

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote