Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πολιτική αντιπαράθεση για την τρομοκρατία
Πολιτική αντιπαράθεση για την τρομοκρατία Εκτύπωση E-mail
19.02.09

Νέος κύκλος αντιπαράθεσης ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ ξέσπασε με πεδίο σύγκρουσης την τρομοκρατία η οποία κάνει με ένταση το τελευταίο διάστημα την επανεμφάνιση της.

Κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, εξαπολύοντας για άλλη μια μέρα επίθεση εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι φτάνουν στο σημείο να μιλάνε άσχημα για τον ίδιο τους τον τόπο, δεν διστάζουν να ελεεινολογούν και να δημιουργούν εντυπώσεις, επιλέγοντας συγκεκριμένες λέξεις.

Ο Ευ. Αντώναρος διερωτήθηκε χαρακτηριστικά: «Τι λέει ο κ. Παπανδρέου; Συμφωνεί με αυτές τις προσεγγίσεις, με αυτές τις τοποθετήσεις των στελεχών του, που προφανώς δεν έχουν άλλο στόχο, από το να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη και να ικανοποιούν προφανώς τη βουλιμία τους για εξουσία;». «Καταστροφολογούν. Το καταλαβαίνουν; Δεν το καταλαβαίνουν, προφανώς, αλλά δεν θα πετύχουν τους στόχους τους» συμπλήρωσε.

Στο διευκρινιστικό ερώτημα εάν εννοεί τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος είπε ότι «η Αθήνα θυμίζει Καμπούλ», ο κ. Αντώναρος απάντησε: «ό,τι είχα να πω το είπα. Όλους αυτούς τους παραδίδω στη χλεύη των Ελλήνων πολιτών».

Την Τετάρτη, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό City 99,5 για την τρομοκρατία ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε δηλώσει: «Τα πράγματα έχουν μπει σε μια επικίνδυνη τροχιά. Ουσιαστικά η Αθήνα μετατρέπεται σε Καμπούλ ή επιχειρούν κάποιοι να τη μετατρέψουν σε Καμπούλ».

ΠΑΣΟΚ

Απαντώντας στον κ. Αντώναρο ο Γ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αποφάσισε να παραδώσει τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη χλεύη του ελληνικού λαού. Εγώ παραδίδω τον κ. Αντώναρο στη μνήμη του ελληνικού λαού».

Κάλεσε την κυβέρνηση «να κάνει τη δουλειά της» και «να επιδείξει σοβαρότητα», καθώς ο ελληνικός λαός «διαθέτει μνήμη και κρίση και θυμάται ποιος εξάρθρωσε την τρομοκρατία στη χώρα».
Αναφορικά με τη δήλωση Χρυσοχοΐδη περί «Καμπούλ», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι δεν θέλει να χρησιμοποιήσει ονόματα άλλων πόλεων και σχολίασε ότι «από το Δεκέμβριο ζούμε μια δυσάρεστη κατάσταση και εμπειρίες, που δεν αξίζουν σε σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη».

«Εδώ χρειάζεται μια συστράτευση όλων των πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και βέβαια μια δραστηριοποίηση των αστυνομικών υπηρεσιών, για να τελειώνουμε το ταχύτερο δυνατό με αυτό το φαινόμενο, γιατί θα πληρώσουμε και σε αίμα και σε κόστος για τη χώρα» προσέθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Κυβέρνηση

«Η ανυπόμονη ηγετική ομάδα του κ. Παπανδρέου μιλάει πολύ χωρίς να λέει τίποτα. Η πολυλογία είναι όχι μόνο ένδειξη της πολιτικής ένδειας του ΠΑΣΟΚ αλλά και των βαρύτατων συμπτωμάτων της εκλογικής ανυπομονησίας που της έχει γίνει πια δεύτερη φύση», απάντησε στον Γ. Παπακωνσταντίνου ο Ευ. Αντώναρος κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ για «βουλιμία για εξουσία».

ΠΑΣΟΚ

Ανταπαντώντας ο Γ. Παπακωνσταντίνου ευχαρίστησε τον κ. Αντώναρο που χρησιμοποίησε την έκφραση «βουλιμία για την εξουσία», καθώς όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ «σε όλους τους Έλληνες, έρχεται αυτόματα στο μυαλό η εικόνα της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή».

Την ίδια ώρα, έντονη ανησυχία προκαλούν στις αστυνομικές αρχές, στην κυβέρνηση και στην αντιπολίτευση τα συνεχή «τυφλά» τρομοκρατικά χτυπήματα.

«Είμαστε σε πόλεμο με απρόβλεπτες συνέπειες» ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος στον Ελεύθερο Τύπο. Διαβάστε περισσότερα

Σωτήριος αποδείχτηκε ο εντοπισμός του παγιδευμένου αυτοκινήτου, με περίπου 60 κιλά εκρηκτικών, έξω από τα γραφεία της τράπεζας Citibank στην Κηφισιά, καθώς, αν είχε τεθεί σε λειτουργία, θα ισοπέδωνε το κτήριο και θα ανατιναζόταν η περιοχή σε ακτίνα 300 μέτρων.

Την Πέμπτη κατέθεσαν στην Αντιτρομοκρατική τόσο ο φύλακας της τράπεζας όσο και ο ιδιοκτήτης του ΙΧ, μαζί με το γιο του.

Μάλιστα, από τους τελευταίους ελήφθησαν δείγματα DNA και αποτυπώματα, προκειμένου, όπως μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός City 99,5, να τα απομονώσουν από το αμάξι και να ψάξουν για ίχνη των δραστών.

Την ίδια στιγμή, οι κάμερες ασφαλείες της τράπεζας έχουν καταγράψει τις κινήσεις των τριών κουκουλοφόρων, χωρίς όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, να βοηθούν την αστυνομική έρευνα.

Ο εντοπισμός της μεγάλης ποσότητας εκρηκτικών έγινε, πριν περάσουν καλά-καλά δέκα ώρες από την ένοπλη επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Alter, για την οποία η βαλλιστική εξέταση «έδειξε» την προσφάτως εμφανισθείσα οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».

Πολλά ερωτήματα εγείρει και η επίθεση κουκουλοφόρων που σημειώθηκε την Τετάρτη κατά του καθηγητή εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση.

Ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στο Πνευματικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου διεξαγόταν ημερίδα, τραυμάτισαν -ευτυχώς ελαφρά- τον καθηγητή, προκάλεσαν σημαντικές φθορές στο κτήριο και εξαφανίστηκαν.


e-tipos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3071&Itemid=33

Τελευταία ανανέωση ( 19.02.09 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote