Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Απάντηση Καραμανλή στην Τράπεζα της Ελλάδος
Απάντηση Καραμανλή στην Τράπεζα της Ελλάδος Εκτύπωση E-mail
18.02.09

Η κυβέρνηση έχει σαφές και συγκεκριμένο σχέδιο και ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις των καιρών, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, το μεσημέρι της Τρίτης

όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους σχετικά με την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, την οποία παρουσίασε τη Δευτέρα ο διοικητής του τραπεζικού Ιδρύματος.

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού έγιναν κατά τη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάν Αλίεφ.
Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει το σχέδιο της με συνέπεια, με στόχο την ελαχιστοποίηση των συνεπειών από την διεθνή οικονομική κρίση μέσω της σταδιακής μείωσης του ελλείμματος, της ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας και της στήριξης των ασθενεστέρων.

Ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήρισε για άλλη μια φορά πολύ μεγάλη την οικονομική κρίση για την οποία, είπε, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια τη διάρκειά της

Επιδιώκουμε κλίμα εθνικής συνεννόησης,τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι είμαστε σε διαρκή επαγρύπνιση για όποιες αλλαγές και προσαρμογές χρειαστούν. Τόνισε δε, ότι απαιτείται ψυχραιμία, νηφαλιότητα και σοβαρότητα, καθώς και κλίμα εθνικής συνεννόησης για να ξεπεραστεί η κρίση.

Παρουσιάζοντας την έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική 2008-2009 τη Δευτέρα, ο Γ. Προβόπουλος πρότεινε ριζική ανατροπή στο ασφαλιστικό και έκανε συστάσεις για 10ετές πρόγραμμα λιτότητας με στόχο τον περιορισμό του χρέους από το 94,6% στο 60% του ΑΕΠ. Επίσης πρόετεινε αυστηρά μέτρα για τη μείωση ελλείμματος κάτω από το 3% το 2009, λόγω χαμηλού πληθωρισμού και αυξήσεις στις συντάξεις ανάλογα με τις εισφορές, με ειδικό λογαριασμό ανά ασφαλισμένο. «Δεν σημαίνει ότι μέσα από την κρίση οι φτωχοί πρέπει να γίνουν φτωχώτεροι. Χρειάζεται περιοριστική πολιτική, αλλά δεν είναι προς όφελος των εργαζομένων» δήλωσε στο City 99,5 ο Φίλιππος Ταυρής, αναπληρωτής γραμματέας της ΓΣΕΕ και στέλεχος της ΔΑΚΕ.

«Δεν μπορεί να γίνει δεκτή η εισήγηση Προβόπουλου για το Ασφαλιστικό, οι αλλαγές θα φέρουν ξανά αναταραχή» συμπλήρωσε.

«Δεν θα βγούμε από την κρίση απλώς κρατώντας τα βιβλία καλύτερα, αλλά προτάσσοντας και ένα καινούργιο αναπτυξιακό πρότυπο χώρας και διαφυλάσσοντας και την κοινωνική μας συνοχή" σχολίασε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό η υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Λούκα Κατσέλη.



e-tipos.com

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3063&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote