Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Απέτυχε το άνοιγμα του Ομπάμα προς τους Ρεπουμπλικανούς
Απέτυχε το άνοιγμα του Ομπάμα προς τους Ρεπουμπλικανούς Εκτύπωση E-mail
14.02.09
 

Οι υποψήφιοι πέφτουν σαν τις μύγες. Ο σχηματισμός της πολυαναμενόμενης νέας κυβέρνησης του Μπαράκ Ομπάμα καθυστερεί, καθώς οι επιλογές συχνά δεν είναι οι κατάλληλες.

O Ρεπουμπλικανός Τζουντ Γκρεγκ, γερουσιαστής του Νιου Χαμσάιρ και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας ήταν η επιλογή του Μπαράκ Ομπάμα για την ηγεσία του υπουργείου Εμπορίου. Ο Γκρεγκ πριν από 10 ημέρες είχε δεχθεί την υποψηφιότητά του, που θα ανέβαζε σε τρεις τον αριθμό των Ρεπουμπλικανών υπουργών στην νέα κυβέρνηση και θα βοηθούσε στην υλοποίηση του σχεδίου του προέδρου των ΗΠΑ για ένα υπουργικό συμβούλιο «μακριά από την πόλωση». Χθες, ο Γκρεγκ απέσυρε την υποψηφιότητά του, σε μια κίνηση-πλήγμα για τον πρόεδρο Ομπάμα, επικαλούμενος «ανεπίλυτες διαφορές» σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Πολλοί Δημοκρατικοί είχαν εκφράσει τις αμφιβολίες τους για το πώς ο γερουσιαστής Γκρεγκ με τις συντηρητικές ιδέες για την οικονομία θα μπορούσε να εφαρμόσει το πρόγραμμα οικονομικών κινήτρων του Ομπάμα, το οποίο απέρριψαν οι Ρεπουμπλικανοί τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία και το οποίο προβλέπει να χρησιμοποιηθούν εκατοντάδες δισεκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων προκειμένου να επιτευχθεί η ανάκαμψη της οικονομίας. «Κατάλαβα ότι θα ήταν πολύ δύσκολο, μέρα με την ημέρα, να υπηρετήσω σε αυτήν την κυβέρνηση», δήλωσε ο Γκρεγκ. «Λυπούμαστε που άλλαξε γνώμη», ήταν η απάντηση του Λευκού Οίκου.

Το ερώτημα. Καθώς όμως αυτή είναι η τέταρτη περίπτωση απόσυρσης υποψηφιότητας από υπουργική θέση για την κυβέρνηση Ομπάμα, γεννάται το εξής ερώτημα: Μήπως εκείνοι που είναι υπεύθυνοι για την επιλογή των προσώπων, αλλά και ο ίδιος ο πρόεδρος, δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους. Στην Ουάσιγκτον αυτές τις ημέρες παραφράζουν τον Όσκαρ Ουάιλντ: το να χάσεις έναν ίσως είναι ατυχία, το να χάσεις τέσσερις μάλλον δείχνει απροσεξία. Και αν στις άλλες περιπτώσεις οι υποψήφιοι αντιμετώπιζαν προβλήματα με τη Δικαιοσύνη, στην περίπτωση του Γκρεγκ φάνηκε ξεκάθαρα ότι οι Ρεπουμπλικανοί δεν προτίθενται να διευκολύνουν το έργο της νέας κυβέρνησης.

Χθες πάντως, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Ντένις Μπλερ δήλωσε στο Κογκρέσο ότι η αστάθεια σε διάφορες χώρες που προκαλείται από την παρούσα οικονομική κρίση, και όχι η τρομοκρατία, είναι η κύρια απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ. «Σχεδόν στο 1/4 των χωρών υπάρχει ήδη αστάθεια, όπως αλλαγή κυβερνήσεων λόγω της κρίσης», δήλωσε ο Μπλερ, παραδίδοντας την πρώτη ετήσια έκθεση εκτίμησης κινδύνων τα τελευταία έξι χρόνια, η οποία δεν αναφέρει την τρομοκρατία ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο που αντιμετωπίζει η χώρα.

ta nea

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=3044&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote